International Young Designers Contest 2020: проголосуй за майбутнє моди!

12–15 жовтня 2020
Триває International Young Designers Contest 2020 online edition. 

Організатор конкурсу – Ukrainian Fashion Council. Проведення конкурсу відбувається за підтримки Українського культурного фонду. Партнером конкурсу та співорганізатором Fashion Visual Art Residence став IED – Istituto Europeo di Design.
Міжнародно визнані fashion-експерти у складі професійного журі IYDC 2020 Ліана Сатенштейн (Liana Satenstein), Джованні Оттонелло (Goivanni Ottonello), Ріккардо Терцо (Riccardo Terzo), Ю Масуї (Yu Masui), Філіп Пурхашемі (Philippe Pourhashemi), Анна Барр (Anna Barr) розпочали оцінювання колекцій фіналістів. 
15 жовтня журі оголосять переможця International Young Designers Contest 2020 online edition під час онлайн-медіаконференції. 


У вересні оргкомітет конкурсу провів спеціальну fashion-зйомку 19 колекцій фіналістів IYDC-2020. Команда працювала два дні на знімальних майданчиках Мистецького Арсеналу, створюючи окремі фільми для кожного фіналіста. Віртуальні презентації колекцій дизайнерів були надані журі для подальшого оцінювання.
Фіналістам IYDC була запропонована можливість зустрітися з кожним членом журі. Експерти поділилися своїми знаннями та досвідом, надавши консультації учасникам щодо того, як стати успішними дизайнерами. Онлайн-формат дав змогу оргкомітету IYDC розширити освітню складову цьогорічного конкурсу. До освітньої програми конкурсу увійшли лекції «Малий бренд – великий вплив» від Сабріни Ґільдехаус, СЕО консалтингової та інвестиційної компанії Gildehaus, та «Основа стратегії, орієнтованої на клієнта» Рінати Наум, генеральної директорки та власниці 360UP GROUP.
Вперше за історію конкурсу під час IYDC 2020 спеціальним призом буде нагороджено фіналіста за результатами публічного голосуванням. 12, 13 та 14 жовтня на офіційній Facebook-сторінці конкурсу будуть оприлюднені віртуальні презентації колекцій фіналістів International Young Designers Contest 2020 online edition. Оргкомітет запрошує переглянути відео та проголосувати за вподобану колекцію, залишивши свій голос та ім’я дизайнера в коментарях до посту. 15 жовтня буде оголошено переможця публічного голосування. Партнер IYDC 2020 «COCOS Fashion Trade» розробить повний брендинґ для переможця публічного голосування та обере фіналіста для додаткового спеціального призу – консультацій із запуску бренду на міжнародному ринку. 
Тизер публічного голосування за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=B2jllyEwJaA
Також під час онлайн-медіаконференції арт-куратором Джованні Оттонелло буде оголошено переможця Fashion Visual Art Residence, що проходила в рамках конкурсу. Під час FVAR були створені міжнародні команди фотографів та дизайнерів-фіналістів конкурсу. Учасники Residence спільно створювали fashion-stories онлайн. Фотограф, чия зйомка здобуде перемогу у FVAR, буде нагороджений стипендією на навчання у IED − Istituto Europeo di Design.
У конкурсі беруть участь 20 дизайнерів із 12 країн Центральної та Східної Європи: Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Угорщини, Естонії, Латвії, Литви, Молдови, Нідерландів, Польщі, Словенії та України. Вони – переможці та призери національних конкурсів у своїх країнах, що забезпечило об’єктивність відбору та високий творчий рівень учасників International Young Designers Contest. Також цього року до участі в конкурсі оргкомітет IYDC обрав незалежного учасника – дизайнерку, що представляє Нідерланди.
Ґран-прі International Young Designers Contest 2020 online edition – 5000 доларів від організаційного комітету конкурсу та стипендія від Istituto Europeo di Design для навчання на одному з літніх курсів IED – Istituto Europeo di Design, мережі міжнародних університетів у галузі моди, дизайну, мистецтва, маркетингу, менеджменту та комунікацій.
Фіналісти International Young Designers Contest 2020:

Азербайджан:
● Ахмед Набієв (Ahmed Nabiyev), вибір журналу The M.O.S.T.

● Фідан Садіґ (Fidan Sadig), вибір журналу The M.O.S.T.

Білорусь:
● Олександра Воловікова (Aleksandra Volovikova), вибір Belarus Republic Festival моди та фотографії «Fashion Mil-Melnica mody».

Болгарія:
● Боряна Ватова (Boryana Vatova), переможниця IDEAMODA young designers contest 2019.
● Сімеон Атанасов (Simeon Atanasov), володар другої офіційної премії IDEAMODA young designers contest 2019.

Угорщина:
● Альма Ветлені (Alma Vetlényi), вибір Hungary Fashion&Design Agency 2020.

● Дора Хеґедс (Dóra Hegedűs), вибір Hungary Fashion&Design Agency 2020.

Естонія:
● Анніка Кіідрон (Annika Kiidron), вибір Estonian Fashion Festival 2020.

Латвія: 
● Уна Берзіна (Una Berzina), переможниця Meringue Fashion Contest 2019.

● Аніта Лейна (Anita Leina), вибір Meringue Fashion Contest 2019.

Литва:
● Саймонас Тартеніс (Saimonas Tartenis), переможець Mados Infekcija 2019.
Молдова:
● Міра Матчіна (Mira Matchina), переможниця ZGeneration YDC 2020.

● Вікторія Скрипнік (Victoria Scripnic), володарка другої офіційної премії ZGeneration YDC 2020.
Нідерланди: 
● Тесс Ван Залінґе (Tess Van Zalinge), вибір оргкомітету IYDC-2020.

Польща:
● Занета Барбаревич (Zaneta Barbarewicz), вибір Fashion Designer Awards.

Словенія:
● Маса Брна (Maša Brna), вибір Ljubljana Fashion Week.

● Валентіна Коландер (Valentina Kolander), вибір Ljubljana Fashion Week.

Україна:
● Елизавета Кирилова (Elizaveta Kirilova) & Владислав Дзівідзінський (Vladislav Dzividzinsky), Ґран-прі національного конкурсу молодих дизайнерів одягу «Погляд у майбутнє» 2020.

● Катерина Гелла (Kateryana Hella), Ґран-прі національного конкурсу молодих дизайнерів одягу «Погляд у майбутнє» 2020.

 

 

Коментарі

Популярні публікації