Відбулася анонсна прес-конференція Ukranian Fashion Week.

1420 жовтня 2015  
72 дизайнери, 54 покази, 10 презентацій, 19 локацій, понад 200 акредитованих ЗМІ та близько 20 000 запрошених гостей за 7 днів. 


30 вересня у новій локації - Fedoriv Hub відбулася анонсна прес-конференція Ukranian Fashion Week SS 16. Програма показів та заходів 37-го сезону була презентована в інтерактивному форматі. Fedoriv Hub найкраще підходить для такого заходу. Це сучасний мультимедійний простір з новітнім устаткуванням, бедоганним wi-fi та привітним персоналом. Новий сезон – це наступний крок для іноваційних рішень та проектів, які дозволяють представити українських дизайнерів по-новому, в нових локаціях, нових форматах та нових країнах. Сезон UFW SS`16 в Україні – це мультимедійне наповнення, починаючи з анонсної конференції. Це техноголічні впровадження, мультидисциплінарні рішення і несподівані колаборації, які оживуть вперше на двох поверхах історичної локації «Мистецький Арсенал».
Окрім основної програми показів, в рамках Ukrainian Fashion Week традиційно буде представлено ряд арт і фешн-проектів й лекційну програму, спікерів якої додатково оприлюднять на fashionweek.ua. Також будуть презентовані абсолютно нові проекти та формати. 

Володимир Нечипорук


Ірина Данилевська


#ВИТОКИ
Цього сезону в рамках Ukrainian Fashion Week разом з «Новим каналом» вдруге буде презентовано проект «ВИТОКИ». На другому поверсі Мистецького Арсеналу організатори створять інтерактивну експозицію в рамках якої відбуватимуться покази, освітні програми та перформанси. Проект буде присвячний традиційній матеріальній культурі українців від витоків і до сьогодення. Окрім традиційного вбрання в експозиції також будуть представлені прикраси, музичні інструменти, меблі, раритетні фотографії з приватних зібрань українських колекціонерів у симбіозі з роботами сучасних українських художників та предметних дизайнерів, які переосмислюючи українські традиції й матеріали, створюють концептуальні роботи. Експозиція проекту буде побудована одночасно на взаємодоповненні й контрасті сучасних арт-об'єктів і предметів дизайну до традиційних українських раритетів. 
Останній день проекту збере біля 300 гостей на масштабному fashion-show, в якому візьмуть участь 2 дизайнерські бренди, що працюють у етно-стилі, а також колекція старовинного одягу презентована Центром Історії Вбрання під керівництвом Марічки Квітки. Додатковою складовою успіху «ВИТОКИ» стане робота на подіумі учасниць рейтингово телевізійного проекту Нового каналу «Супермодель по-українськи».
Куратори проекту: галерист і арт-менеджер Марина Щербенко, фольклорист і етнограф Марія Квітка. Партнер проекту – ЦУМ Київ.
Медіапідтримку проекту здійснюватимуть радіо «Вести» та газета «День».



#23-59.com.ua
У перший день в рамках Ukrainian Fashion Week відбудеться презентація авторського проекту бізнес-леді, володарки премії «Натхнення» за версією Best Fashion Awards 2015, Єлизавети Юрушевої - 23-59.com.ua.

#HOMME Space by Macallen
Чоловіча мода продовжує бути у фокусі Ukrainian Fashion Week.
Цього сезону своє продовження у «Мистецькому Асеналі» матиме проект HOMME space by Macallen. Проект об'єднає представників найкращих українських майстерень, що створюють чоловічі костюми за стандартами Savile Row Bespoke Association, GB. Секрети ідеального чоловічого костюму розкриють бренди Indposhiv, anna bublik. А колекцію взуття для чоловіків представить український бренд Сircul. У межах fashion-простору будуть представлені не лише готові вироби, а й речі на стадії пошиття, що дають змогу краще пізнати «кухню» створення чоловічого костюму.
Спеціальний арт-об‘єкт – панно у техніці колаж – презентуватиме у просторі відома українська фешн-ілюстратор Дар’я Кривохижа. Куратором проекту цього сезону виступила досвідченний fashion-продюсер Надя Пожарська.

#12x12x12
Laboratory of Industrial Design  - «llil»
Глобальна ідея проекту – співіснування та взаємодія людини та предметного дизайну.
Автори проекту запропонували спробувати зрозуміти хто ми, як спілкуємося один з одним, як взаємодіємо з предметами, що нас оточують, і врешті решт, як ці предмети впливають на нас. Об’єктом уваги проекту 12х12х12 став режисерський стілець - Director's Chair.
«llil Design» переосмислив каркас режисерського стільця. І запропонував відомим українським дизайнерам одягу зробити те саме, поєднавши в проекті моду та предметний дизайн. Використовуючи сучасні естетичні засоби та матеріали, «llil Design» разом з дизайнерами змінив стереотипне уявлення про відомий всім предмет. Саша Каневський, Антон Белінський, Маша Рева, Юлія Паскаль, Іван Фролов, Ксенія Шнайдер, Світлана Бевза, Діна Линник, Даша Лагенберг та Яся Хоменко – створили крісла, які дозволяють зосередитись на відчуттях, що виникають, коли ти користуєшся цим дизайнерським об’єктом.
Особливе місце в цій колекції, презентованій на локації Ukrainian Fashion Week, займатиме крісло FREEDOM, створене «llil Design» і представлене у рамках благодійної складової проекту. Кошти з продажу режисерського крісла  FREEDOM, підуть на підтримку режисера Олега Сенцова.

#ALL ABOUT FOOTWEAR за підтримки INTERTOP

Взуття – це невід'ємна та важлива частина кожного кожного. Взуття – це величезний бізнес-ресурс, що приносить чи не найбільші дивіденди у світі fashion.
Вперше на Ukrainian Fashion Week буде презентовано проект, що приверне увагу до авторських колекцій взуття, новітніх технологій, виробництва, рітейлу. Проект обєднає два формати – шоу-рум дизайнерів колекцій взуття та круглий стіл учасників та гостей проекту.
В шоу-румі протягом п’яти днів свої колекції презентуватимуть відомі українські дизайнери: Снєжана Нєх, Ірина Литвінська, бренд L.A.P.T.I. з капсульною колекцією Ірини Мусатової та відомий представник грузинської школи дизайну – Анука Кебуріа.
16 жовтня о 15:00 круглий стіл проекту «All about footwear» об’єднає у творчій дискусії  дизайнерів, майстрів пошиття взуття та великих виробників. Особливу увагу під час круглого столу буде приділено інноваційним технологіям в галузі, про які розкажуть представники всесвітньовідомої датської компанії ЕССО, що спеціально запрошені для участі у цьому проекті. Модератором дискусії стане маркетинг директор INTERTOP Валерія Толочина.
Куратором проекту виступила мережа магазинів INTERTOP. Адже саме ця компанія першою розпочала  співпрацю з українськими дизайнерами, залучивши їх до створення ексклюзивних ліній взуття та аксесуарів, які можна було придбати за демократичною ціною у одній з найбільших мереж магазинів в Україні.
Бажаючих долучитись до показів дуже багато, але звичайно не всі мають таку можливість. В цьому сезоні кожен зможе  стежити за подіями в режимі on-line. Потрібно лише скачати на свої девайси Ukrainian Fashion Week Guide, який був розроблений у партнерстві з порталом Tochka.net. Цей спеціальний додаток містить актуальний розклад показів і презентацій, карту подій для зручності пересування на локації та інформацію про всіх дизайнерів-учасників Ukrainian Fashion Week
Особлива подяка  Fedoriv Hub за гостинність.

Програма  37-го Ukrainian Fashion Week


Коментарі

Популярні публікації