Lviv Fashion Week

23-27 березня, 2016
Львів завжди радує цікавими локаціями. І цей сезон - не виключення. До вже знайомих та улюблених локацій Astoria Hotel, “Ринок зброї під Арсеналом” та Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького додалися Львівський національний музей ім. А.Шептицького (показ Tata Kalita) та підземелля Ратуші (STEBLAKIZM). Про OBNOVAlux модний простір" я зроблю окремий пост.

Для мене Львівський Тиждень Моди - це зустріч та обійми з друзями, це щирість, це нові враження та знайомства з цікавими людьми. Та особливий настрій, що видно з мого відео) Ну і звичайно, цікава та насичена програма показів та презентацій.
Розпочався 17-й сезон 23 березня з показу Kateryna Karol у Арсеналі. Інспірацією  для колекції "Я є..." послужила тема унікальності кожної жінки. Сьогодні жінка - це волонтер, це підприємець, аналітик, це весь світ різних професій, та водночас мама, дружина, кохана. Відчути у всьому шаленому ритмі життя гармонію дуже не просто. Щастя полягає у розумінні своєї унікальності. Кожній жінці пасує корона. Одягніть свою корону…І знайдіть того, хто зможе її підтримати. Саме тому у оздобленні одягу були використані масивні пришивні декори – корони. Масивні аксесуари з тканини, скла та шкіри - корони - як натяк, як ствердження того, що все можливе. Нова колекція бренду Kateryna Karol представлена в контрасті кольорів, фактур, тканин, суміші натуральних та синтетичних матеріалів. Каркасний силует, прозорі та легкі образи, пальта оверсайз, рукави-ліхтарі, контрасти тканин - пошук гармонії образу, простий крій, вишукані деталі. 


            Мій особистий фаворит у цій колекції - пальто з великою кишенею-сумкою.



Другий день розпочався з  показів молодих дизайнерів в рамках проекту OFF schedule  на локації "Ринок зброї під Арсеналом": Anton Yaroshchyk (Білорусь), Kira Algina (Білорусь), Natalia Ligorova (Білорусь), Follow by Anns.



Потім свої колекції продемонстрували дизайнери з Одеси -  NIKI's та Sofitie. Це були їх дебютні покази на LvivFW.  
NIKI's


Завершився цей день показом  STEBLAKIZM у підземеллі Ратуші. Оля Стеблак вчергове зробила дуже цікаву та атмосферну постановку. Моделі вийшли в спеціальних масках, які підсвічувалися. Асоціативний ряд образів – жива ватра – світло. На створення цієї автентичної колекції дизайнера надихнув документальний фільм «Жива ватра» (2013, реж. Остап Костюк), який розповідає про життя вівчарів в Карпатах. Cпеціально для колекції дизайнер придбала натуральну овечу шерсть в Косові, щоб наголосити на існуванні української вовни і разом з тим створити відповідну кінематографічну атмосферу. До колекції “Шерсть” увійшли 11 жіночих моделей та 1 чоловіча. Центральна вісь колекції – трикотажні сукні, декоровані рельєфними швами, які або підкреслюють об’єми жіночої фігури, або подекуди створюють ілюзійний силует.


Третього дня у Арсеналі свої колекції представили: Snezhana Gorobets, Klaudia Markiewicz (Польща), Chernikova.


Snezhana Gorobets

Klaudia Markiewicz (Польща)

Chernikova


 Tata Kalita представила свою нову колекцію у  Львівському  національному музеї. Запрошенням на показ були шкіряні браслети з лого дизайнера на дереві. До речі, це одне з самих цікавих запрошень за всі сезони. 





У новій колекції "Вона" були використані контрастні матеріали - ніжний шовк, мохеровий трикотаж, елементи декоративної сітки, пальтова тканина в квіти. Кольорова палітра символізує останні дні осені, червоні декоративні елементи - наче ягоди на оголених деревах. Основним декором виступили кульки, викладені в орнамент - наче перші сніжинки торкнулись суконь і наповнили їх собою.


                                                                Мій вибір:


25 березня в рамках Lviv Fashion Week відбулася презентація нової колекції бренду VASKA - в Astoria Hotel Lviv. VASKA - грузинський бренд жіночого одягу та аксесуарів, заснований у 2013 р. дизайнером Vasili Tabatadze. В основі концепції бренду – використання лише натуральних матеріалів та вручну виконаних візерунків. VASKA має дві лінії – casual і art.


                  У суботу та неділю покази проходили на основній локації - у аеропорту.
Центральною ідеєю нової колекції KAPSAMUN стала залежність людини. Всі ми від чогось залежимо, від чужої думки, від електронних гаджетів, інтернету і соцмереж, від їжі, від сигарет, від алкоголю ... і навіть від інших людей. І часто ми не говоримо про це, не визнаємо самі собі, обманюючи –помилково вважаємо себе вільними. Нова колекція KAPSAMUN 2016 це абсолютне втілення свободи і незалежності, в першу чергу від забобонів. Адже залежність від моди найприємніша. Це все просто про  мене. Дуже близька для мене тема)


OSIPOV
Цього разу дизайнер робить основою своєї колекції зухвалі напрямки рок і глем-рок. Це одяг для тих, хто звик ламати стереотипи та виділятися з натовпу. Органічне поєднання сексуальності, брутальності і деякої театральності - для жінок епатажних, готових будь-якими способами демонструвати свою несхожість й унікальність, але в той же час не позбавлених жіночності та елегантності. Основними кольорами нової колекції дизайнер обрала чорний і золотий. Такий колірний діапазон дозволяє створювати феєричні і яскраві ансамблі, але не позбавляє їх стриманості та брутальності.
GraNat by Natali Grechana 
Весняним настроєм наповнена нова колекція Олени Годіс. Саме весняним, оскільки, підтримуючи останні тенденції у світі моди, бренд GODIS відмовляється від традиційної сезонності. Легкі акварельні кольори підтримуються прозорістю тканин. У колекції використовується багато органзи та шифону, які накладаються на шовк, вовну, фліс, створюючи цікаві фактури. При з'єднанні різних тканин застосовувалися декоративний стібок і вишивка. Головною темою вишивок та аксесуарів стали загадкові малюнки пустелі Наска. Трансформація традиційно залишається характерною особливістю бренду. Багато речей є двосторонніми і, поєднуючись одна з одною, створюють нові цікаві образи. І як завжди, дуже багато цікавих аксесуарів та прикрас.
Godis
Життя сучасної жінки дуже багатогранне. Протягом дня вона може кілька разів змінювати образ, а тому їй необхідний відповідний для цього одяг. Саме тому остання колекція NovaNa Studio представляє моделі як у діловому, так і в casual стилях. Усю колекцію об’єднують легкі бавовняні сорочки, які можна міксувати і зі стриманими, і з яскравими кольорами.
NovaNa Studio
У новому сезоні AW 2016, бренд Oksana Piekna представляє власне трактування  стилю 70-их років. Легкі принтовані шовкові сукні калейдоскопічно змінюються вовняними комбінезонами, пальтами та костюмами-двійками складного конструктивного крою. Кольорова палітра колекції переходить від пастельних відтінків бежевого, рожевого та блакитного до насичених відтінків гірчичного, жовтого з легкими вкрапленнями чорного. Доповнює яскраві образи стильне авторське взуття — сріблясті витончені лодочки та практичні лофери.
 Oksana Piekna
Вишуканість, легкість, граціозність, нотки жіночності і французького шику в осінньо-зимовій колекції від КЕКА. В основу лінійки був закладений лист дуба з Булонського лісу в Парижі. У новій колекції використовуються осінні кольори і відтінки, якими забарвлюється листя в цей період. Легкий шифон з зображенням листопàда гармонійно поєднується з щільнішими тканинами. Використання перфорацій, принтів і аплікацій створює деякий об'єм в сукупності з в'язаними виробами.
KEKA
Колекція  Marta Wachholz 2016/17 створена для динамічних, сучасних, впевнених, яскравих і сміливих. Цього сезону це не лише жіноча колекція - Марта Ваххольц вперше спробувала долучити і чоловічий одяг. Моделям з нової колекції дизайнер надає неповторного вигляду завдяки трендовому сполученню спортивного і романтичного образів, використанню цікавого крою та поєднанню різноманітних комбінацій елегантності і невимушеності. Тканина, використана в колекції, запроектована Мартою Ваххольц під враженням від полотен Джексона Поллака. Провідним кольором є сірий, до нього делікатно долучаються рожево- кораловий, жовто-гірчичний та блакитний. На тлі вишуканої монохромності досконало виглядають яскраві елементи одягу. 

                                                                     
                                                                      Marta Wachholz



OKSANA MUKHA by Kateryna Yalova
Молодий білоруський дизайнер Анастасія Розова представляє колекцію молодіжного жіночого одягу Anatomy. Колекція виконана у стилі унісекс, акцент зроблений на авторському графічному малюнку та вишивці. Модельними особливостями лінії є чоловічий крій, перенесений на жіночий одяг. Прямі силуети, багато складок та численні кишені втілюють загальну ідею колекції – зв'язок анатомічної будови тіла людини та форми костюма. Кишені накладаються на одяг, або ж навпаки, ховаються під шаром тканини, так само, як і фігура жінки. Я б носила з цієї колекції майже все.
Anastasia Rozova (Білорусь)

Друга колекція бренду NAT Atelier продовжує тему графіки та мінімалізму. У ній йдуть роздуми над складовими силуету: лініями, кольором та текстурою тканини, їх умінням нести певні дані, говорити. Форми змінюють своє значення через поєднання у несподіваний спосіб, видаючи вже іншу інформацію. Поєднавши класичну костюмну тканину або пальтову вовну з бавовною в стилі «спецодягу», отримуєш вже нове значення. Зникає серйозність і відчуття індустріалізації, натомість з’являється певна лірика, жартівливість. 




Моє особисте вподобання


Waleria Tokarzewska-Karaszewicz – 25-річна випускниця відділу художнього проектування одягу Краківської школи мистецтв (Krakowska Szkóła Artystyczna). Її дизайн характеризується увагою до деталей і якості, багатством оздоблення, широким асортиментом кольорів. Всі роботи виконуються вручну.
Waleria Tokarzewska – Karaszewicz (Польща)
Колекція F/W'16-17 бренду Cher Nika by Cherkas називається ENIGMATIC. Цього разу Сергій Черкас, креативний директор бренду Cher Nika by Cherkas, відійшов від легкості і чуттєвості Провансу і заглибився у вишуканість та загадковість французького стилю в цілому. Надихнувшись сучасним мистецтвом і повсякденним стилем парижанок, Сергій відтворив елегантний образ сильної та незалежної дівчини.

Cher Nika by Cherkas


Інспірацією у створенні колекції Lesia Semi стала інтерпретація костюму епохи середньовіччя в сучасному історичному кіно, зокрема у фільмі «Останнє королівство». Відповідно до теми, загальний настрій нової колекції - більш суворий і агресивний, ніж в попередніх пропозиціях Lesia Semi, тут багато хутряного оздоблення і вовни. У колекції використані два мотиви з графіки відомого українського художника першої половини ХХ ст. Якова Гніздовського – зображення вівці і баранів.


IDoL.

Натхненням для Сержа Смоліна стала структура меду, його корисні властивості, багатогранність кольору і численні складові хімічних елементів. Розібравши ці елементи за колірним асоціативним спектром, утворилася колірна гама колекції HONEY Золото, срібло, яскравий кобальт, білий, сірий, графітовий, чорний, темно-синій, червоний - кожний колір відповідає певному хімічному елементу, що входить до складу меду. У колекції переважають натуральні матеріали: вовна і бавовна, екологічні хутро і шкіра, трикотаж і глянцеві фактури. Одяг ідеально поєднується з інноваційною 530 моделлю від New Balance.

                      
                           Не дивлячись на те, що колекція чоловіча, я дещо пригледіла і для себе. 
                                 Наприклад, сорочку з бджолами та світшот з сотами.


В основі колекції Roksolana Bogutska – своєрідне поєднання вінтажу з етномотивами, тут бачимо вільні летючі силуети, вишивку, нові спеціально розроблені дизайнером принти, багато модного в наступному сезоні кольорового хутра, і головне – використання нових цікавих фактур, нових тканин. Зокрема, Роксолана Богуцька працює з травленим шовком, велюром на шифоні, пропонує вишивку на нетрадиційних матеріалах – велюрі та мереживі. 

Roksolana Bogutska

Цього сезону майже всі колекції були яскраві та кольорові, в багатьох - домінував сонячний жовтий. Всім нам дуже не хватає позитиву та тепла, хочеться щоб життя заграло яскравими барвами.  

                                                                    Бути добру!

                         Панорамні фото_ Олександр Шамов, подіумні фото _Ігор Федорів.

Коментарі

Популярні публікації