Відбулася презентація виставки "ОБРАЗ ЧАСУ"

15 червня 2016 р. в розкішному бізнес-центрі "ЛЕОНАРДО" відбулася презентація виставки «ОБРАЗ ЧАСУ», присвяченої   історії  розвитку  української  моди  у   1940–1990-х рр. Її матеріали дозволять відвідувачам здійснити віртуальну подорож у світ української моди маловідомої широкому загалу.



Мета виставки:
-         показати роль моди у розвитку українського суспільства та її вплив на формування ідеалів того часу;
-     підкреслити особливості української моди та показати розробки вітчизняних художників-модельєрів;
-         провести певні паралелі між тенденціями західної та вітчизняної моди.
Мода є відображенням епохи і стану суспільства в цілому, а мода в Україні 1950–1980-х років визначалася особливими умовами розвитку суспільства.
Не дивлячись на те що соціальні стандарти життя українців в радянський період були значно заниженими порівняно з цивілізованими країнами Заходу, наші співвітчизники намагалися вирватися з сірої радянської дійсності, виразити себе, поміж іншим, за допомогою гарного вбрання.







        На екрані транслювалися кадри кінохроніки: демонстрація нових моделей одягу та взуття, розроблених українськими художниками-модельєрами, сюжети про роботу магазинів готового одягу, демонстрація фільму з показами українських дизайнерів закордоном.
         Під час відкриття виставки відбувся показ моделей, що відображають основні тенденції в моді пятьох десятиліть 1940-80рр. в стилі проведення показів того часу.



На  виставці представлені матеріали про діяльність українських Будинків моделей одягу. Цікавий формат експозиції розрахований на широкий  віковий діапазон аудиторії. Ця невелика за кількістю експонатів презентація  є анонсом потужної виставки музею української моди 1940-90 рр., яка незабаром планується за підтримки компанії ЕСТА Холдинг, що наразі проводить реконструкцію центрального універмагу Києва. ЦУМ є символом цілої епохи та повинен зберегти «память місця», взяти на себе лідерську освітню та культурну функцію.









 Виставка буде працювати до 15 липня. 
Ідея створення виставки належить заслуженому робітнику культури Галині Михайлівні Уваркіній, проте величезна робота з пошуку матеріалів, реконструкцій колекцій, створення експозиції була з натхненням виконана командою людей з різних компаній, музеїв та фондів:
-         ЕСТА Холдинг
-         Компанія «Текстиль Контакт»
-         Державний політехнічний музей при НТУУ КПІ
-         «Дизайн бюро ODESD
-         Міжнародний фестиваль моди Kyiv Fashion
-         Голда Виноградська ( голова Національного галузевого партнерства легкої промисловості України )
-         Марія Костельна ( дизайнер бренда KOSTELNI )
-         Ясинська Олена Григорівна ( доцент кафедри інституту КНУКіМ)
-         Світлана Сорокіна ( дизайнер аксесуарів)
-         Оксана Фурса ( доктор наук, президент Конфедерації дизайнерів і стилістів України)

 Так виглядає Київ з даху БЦ "Леонардо", в якому проходить виставка. Компанія "ЕСТА Холдинг" зробила чудову екскурсію для медіа.





Коментарі

Популярні публікації