ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ ЗІНАЇДИ ЛІХАЧЕВОЇ

22 листопада у галереї мистецтв “Лавра” (вул.Лаврська,1) вібдулося відкриття виставки Зінаїди Ліхачевої.  Виставка поєднує дві роботи:
  Відеоінсталяція FLOW/ПЕРЕТІКАННЯ (Велика зала)
                                     
Cтенограма нескінченного існування енергетичних елементів, що акумулюють силу, дбайливо зберігають автентичну енергетику та обрядовий символізм. Вони плинуть крізь час, події, людство, катастрофи, заборони... І, елемент до елементу, єднаються в орнамент етнічної своєрідності. 


Автор роботи коментує її так: “Своєю творчістю я поширюю українську культуру. Тема збереженя трацицій-наш духовний обов’язок. Вона завжди в основі моїх робіт”.


Перформанс автора в рамках відкриття. 



Відеоарт “НЕ ТІЛЬКИ” (Мала зала)

Українська жінка... вона НЕ ТІЛЬКИ жінка... вона не тільки дарує тепло... любов та ніжність. Вона – як рушійна сила еволюції духу
Вона – філософ, митець, соціальний діяч, борець, солдат.....Вона – слабка і ніжна... іноді буває стійкою та відверто сильною 

Вона НЕ ТІЛЬКИ жінка, але вона ЖІНКА.

В рамках відкриття відбувся громадський перформанс, деякі учасниці якого брали участь в Революції Гідності, якій і присвячено роботу.





Зінаїда Ліхачева, автор: “Cаме такі дівчата—взірці для наслідування молодим поколінням у загальноцнаціональному вимірі. Цією роботою я продовжую тему ролі жінки в громадському житті, раніше згадувану у виставці “MUTE”. Це відео про жінок, які виборювали українську державу: палкі патріотки, які поклали своє життя заради справжньої національної ідеї. Мій перформанс присвячений їм-героїням історії та сучасності”.




Тізер проекту: https://www.youtube.com/watch?v=ejm_ItwkZrE

Спеціальне пригощання відкриття – МОЛОКО та ХЛІБ. Життєдайне лагідне молоко притлумить вогонь шлунку, а хліб – об’єднає духовно-сакральний зміст події з земним.

Посилання на фото(гарне розширення)- http://dropmefiles.com/g20bK






Виставка триватиме до 29 листопада. Вхід вільний.

Коментарі

Популярні публікації