Стали відомі результати жеребкування до півфіналів країн-учасниць Євробачення-2017


Жеребкування, за результатами якого стало відомо, які країни будуть представлені в першому, а які – в другому півфіналі Євробачення-2017, відбулося в Колонній залі Київської міської державної адміністрації сьогодні, 31 січня.



Одразу після церемонії передачі символічного ключа пісенного конкурсу зі Стокгольма до Києва ведучі заходу – Тімур Мірошниченко і Ніка Константинова розпочали жеребкування.


Перша його частина відводилася на визначення того, у якому з півфіналів голосуватимуть, але не виступатимуть країни "Великої п’ятірки" (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Велика Британія), а також країна-господарка цьогорічного конкурсу (Україна). Ці країни автоматично проходять до фіналу.

Отож результати першого етапу жеребкування такі:


*На запит німецького мовника ARD, Німеччина не була включена до процесу жеребкування, а була розподілена до другого півфіналу

Разом із ведучими першу частину жеребкування провела також Руслана, яка вперше привезла Євробачення в Україну, і Джамала, яка підкорила Європу на пісенному конкурсі минулого року.

Після вітальних промов артисток ведучі перейшли до наступного етапу жеребкування – розподілення між двома півфіналами Євробачення-2017 ще 37 країн-учасниць.

Загальна таблиця з результатами жеребкування виглядає тепер так:



*На запит швейцарського мовника SRF Швейцарія не була включена до процесу жеребкування, а була розподілена до другого півфіналу


Зрештою до фіналу Євробачення пройдуть по десять країн із кожного півфіналу. Разом із "Великою п’ятіркою" і країною-господаркою цьогорічного конкурсу за перемогу змагатимуться 26 учасників.



Виконавча продюсерка Євробачення-2017 Вікторія Романова розповіла: "До Євробачення-2017 залишилося близько ста днів. Наша команда з нетерпінням та великим захопленням чекає на пісенний конкурс. І для нас честь проводити першу важливу подію Євробачення – церемонію передачі ключів. Сьогодні ми також дізналися, які країни візьмуть участь у якому з півфіналів, і чекатимемо представників усіх 43 країн у Києві".



За процедурою жеребкування та її належним виконанням згідно з правилами Євробачення стежитили представники Наглядової ради пісенного конкурсу. Зокрема виконавчий директор Євробачення Йон Ола Санд (Jon Ola Sand), виконавча продюсерка цьогорічного конкурсу Вікторія Романова, а також наглядач за голосуванням від компанії Digame mobile Томас Нідермеєр (Thomas Niedermeyer).



Нагадаємо, що офіційний організатор Євробачення-2017 – Національна суспільна телерадіокомпанія України. Т. в. о. Голови правління ПАТ НСТУ є Ганна Бичок. Виконавчими продюсерами цьогорічного пісенного конкурсу затверджено Вікторію Романову та Олександра Харебіна. Виконавчим директором Євробачення-2017 – Павла Грицака. Головною ареною пісенного конкурсу, що пройде у Києві, обрано Міжнародний виставковий центр. Півфінали Євробачення-2017 відбудуться 9 та 11 травня, фінал – 13 травня.
 

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації