На Хрещатику за підтримки Посольства Індії в Україні відбудеться найбільша йога-сесія «Марафон без метушні»

18 червня 2017 року о 8 ранку на вулиці Хрещатик у Києві відбудеться масштабна подія ‒ «Марафон без метушні». Вона присвячена Міжнародному дню йоги, який щороку відзначається по всьому світу під егідою ООН. Марафон пройде за ініціативи Посольства Індії в Україні та India Club, таким чином буде відзначене 25-річчя дружби між нашими країнами.
«Марафон без метушні» – це чудова можливість познайомити людей з тисячолітньою фізичною, розумовою і духовною практикою. Спільне тренування доведе, що займатися йогою може кожен, незалежно від фізичної форми, віку та віросповідання.
Організатори очікують, що це буде найбільша йога-сесія в Україні. На подію запрошено представників Книги рекордів України, які зафіксують новий національний і європейський рекорд за кількістю людей, які одночасно у центрі Києва займатимуться цією давньою індійською практикою.
Манодж Кумар Бхарті, посол Індії в Україні:
«Третє за ліком святкування Міжнародного дня йоги в Україні пройде в Києві з великим розмахом. Подія, що отримала назву «Марафон без метушні», є знаковою для Посольства Індії в України, важливою в житті Києва та гідним відзначенням 25-річчя дипломатичних відносин між нашими країнами. «Йога» у перекладі з санскриту означає «об'єднувати» або «приєднуватися». Практикуючи йогу, ми стаємо більш спокійними та врівноваженими, отримуємо розслаблене пружне тіло. Той, хто в мирі з самим собою, створить мирну сім'ю, мирні сім'ї утворять мирне суспільство, яке зі свого боку сформує мирні країни. І мирні країни принесуть мир усьому світові. Йога є унікальним надбанням нашого народу і вже невід’ємною частиною життєвого простору мільйонів жителів планети. Я запрошую кожного, хто зацікавлений, практикує чи хоче дізнатися більше про йогу та її вплив на наше здоров’я. Приєднуйтесь до марафону, який стартує о 8 ранку 18 червня на Хрещатику. Зробімо це разом!»

В Україні йогою займається багато відомих людей, для яких вона стала способом життя. Серед них співачка Катя Chilly, дизайнер Лілія Пустовіт, хореограф Тетяна Денисова, культуролог Вікторія Зубенко, дизайнер Андре Тан, телеведучі Юрій Горбунов і Катерина Осадча, співак Сергій Бабкін, акторка та телеведуча Яніна Соколова, і багато інших. Кожен знаходить своє, але головне – відчуття гармонії та миру, якого так потребує кожна людина в цьому швидкоплинному світі.



Популярна українська дизайнерка Лілія Пустовіт займається йогою понад 18 років і стверджує, що це допомогає їй підтримувати позитивну атмосферу в родині, на роботі та в інших аспектах життя.
Лілія Пустовіт, дизайнерка:
«Щоранку я роблю певну послідовність асан, а саме Сурья-намаскара – це привітання, зустріч сонця. Й обов’язково після цього медитую. Ми маємо підтримувати не лише своє фізичне здоров’я, але й духовне, душевне. Медитація – це стан без думок, тиша всередині, яка допомагає відчувати та відкривати найкраще в собі. Тому для мене стають провідними слова великого гуманіста сучасності Нірмали Шрівастави: «Духовне сходження – це мета вашого життя, а вдосконалення – ваша робота». Тому запрошую всіх і кожного приєднатися до такого чудового проекту, як йога-сесія «Марафон без метушні». Україна зможе!»

«Йога» в перекладі з санскриту означає «союз», «єднання», «злиття», що дає нам наша внутрішня енергія, яку в Індії називають жіночою або Шакті. Відома українська художниця Зінаїда Лихачова у своїй творчості постійно звертається до образів праматері й універсального жіночого начала, досліджує жіночі образи та міфологеми як української, так і світової культури. Вона вже багато років практикує йогу.

Зінаїда Лихачова, художниця:
«Думка, що йога – це не корисно, хибна. Кожна людина, котра свідомо починає практикувати йогу, розуміє, що це міф. У наш час небезпечно жити без усвідомлення і не працювати над самовдосконаленням».

На давній землі України жили індоарійські племена, отже, звучав і санскрит – мова священнодійств і жерців, мова літератури, науки й культури. Санскритом написані «Рігведа», «Махабхарата» і «Рамаяна», де царі, мудреці та могутні воїни мають імена, що нині побутують в Україні як прізвища. Вагомим підтвердженням зв’язку санскриту з Україною є те, що навіть у сучасній українській мові та її діалектах залишилося чимало санскритських слів: «куля», «уста», «вії», «віяти», «вішати», «війна», «річ», «ніс», «ніч», «брат», «пані», «рай» і багато-багато інших.
Вікторія Зубенко, культуролог, голова громадської організації RESPONSIBLE FUTURE:
«Спорідненість культур Індії та України можна прослідкувати у ведичній традиції та мові. Вже відомий факт, що українська мова має 60 % спільних із санскритом слів. Поведінка людини завжди ґрунтувалася на етичному кодексі дхарми, тобто моральних норм життя, які культивує йога. Це те, що об'єднує наші країни».

«Марафон без метушні» починається о 8 ранку 18 червня. Беріть свої килимки, приходьте раніше та займайте найкращі місця на Хрещатику.


Коментарі

Популярні публікації