Герої «Сторожової Застави» будуть зображені на поштовій марці, яку Укрпошта вводить в обіг спеціально до прем’єри фільму


10 жовтня 2017 р. головна пошта країни «Укрпошта», яка має виключне право на видання та введення в обіг поштових марок, презентує нову поштову мініатюру, присвячену найбільшій кінематографічній події осені — релізу українського фентезі-фільму «Сторожова Застава» за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського. «Сторожова Застава» розповідає про звичайного хлопчика Вітька, який під час сонячного затемнення потрапляє на тисячу років назад, в Київську Русь, у розпал вирішальної битви Добра і Зла. Стрічка знята студією Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Режисер фільму — Юрій Ковальов. Презентація та церемонія урочистого спецпогашення поштової марки відбудеться під час допрем’єрного показу фільму.



На поштовій марці можна побачити трьох богатирів, трьох українських стародавніх захисників, які є героями цієї стрічки — це Олешко (Роман Луцький), Ілля (Олег Волощенко), Добриня (Олександр Комаров). Тираж поштової марки - 130 тис. екземплярів, номінальна вартість - 4 гривні, що відповідає тарифу на пересилання простого листа до 20 г в межах України. До поштової марки також випущено конверт «Перший день» і картка для картмаксимума, на якій зображено постер фільму.

Коментарі

Популярні публікації