Прем’єрний твір Богдани Фроляк “Не твоя війна” увібрав найкращі композиції “Океану Ельзи”


28 грудня у Львівській обласній філармонії традиційно відбудуться “Сильвестрові рефлексії”, передсвятковий проект, який був започаткований камерним оркестром “Віртуози Львова” кілька років тому. Він став своєрідною сполучною ланкою між католицькими різдвяними святами та православними. Керівник оркестру Сергій Бурко зазначив, що вони завжди обирають програму, яка ідейно об'єднує ці два великі християнські свята.


“Програма, як правило, починається з творів, які написані європейськими композиторами на різдвяну тематику. Минулого року це був твір композитора епохи Відродження Арканджело Кореллі. Цього року звучатиме концерт сучасника Кореллі – Джузеппе Тореллі. Це різдвяний твір, який майже не виконується у Львові. Традиційно концерт завершується українськими колядками. Їх для оркестру написав маестро Мирослав Скорик. “Його “Фантазія” об'єднала в одному творі кільканадцять найвідоміших колядок”, – зазначив Сергій Бурко.
За словами керівника “Віртуозів...”, програма, перш за все, презентує нові імена чи молодих виконавців, а також звучать прем'єри. Цього року вперше у Львові звучатиме композиція італійського композитора П'єтро Морлаччі у виконанні флейтиста Андрія Карп'яка.  Виступатиме з оркестром соліст Ярема Павлів, який представить український фольклор у скрипковій інтерпретації, а з ним виступить Ігор Мацелюх, який гратиме на наї. Серед солістів – вихованець оркестру скрипаль Богдан Івасик з твором Ніколо Паганіні, який сам маестро виконував на одній струні, та альтист Зенон Дашак, який тривалий час брав участь у бойових діях на Сході. 
Купити квиток https://gastroli.ua/events/

Коментарі

Популярні публікації