Платформа Fashion Tech Ukraine в рамках Ukrainian Fashion Week

Fashion Tech – один із найперспективніших шляхів розвитку моди як складової креативної економіки.

За останні кілька років стало зрозуміло, що при створенні одягу та аксесуарів можна не тільки використовувати нові матеріали і технології, а й впроваджувати ряд рішень, які змінюють сам підхід до бізнесу. Тим самим даючи дизайнерам можливість виходити на новий рівень діяльності та освоювати нові горизонти розвитку свого бренду.

Власне у цьому й полягає суть fashion tech – давати гравцям індустрії моди зрозумілий інноваційний інструментарій, який допоможе їм створювати і продавати краще.


Саме тому у 2017 році Ukrainian Fashion Week спільно з ініціативою Kyiv Smart City започаткували платформу Fashion Tech Ukraine, присвячену інноваційним технологіям у світі моди
Завдання проекту – популяризувати fashion tech в Україні, об’єднати технології та дизайнерів, що їх використовують. І надихати молодих підприємців з обох сторін до спільного використання технологічних рішень задля розвитку української моди.
Під час Ukrainian Fashion Week протягом 3-7 лютого, у просторі Fashion Tech Ukraine в Мистецькому Арсеналі, будуть представлені демозони, що презентують нові технологічні можливості для fashion-індустрії.

Інноваційна лабораторія швидкого прототипування. Кожен бажаючий має вільний доступ до інструментів цифрового виготовлення. 3D-принтери, 3D-сканери, лазерні різаки та різноманітні ЧПК-верстати допоможуть у реалізації найсміливіших ідей, в тому числі й в галузі моди. Команда лабораторії проводить циклічні воркшопи та майстер-класи для людей різного віку та різних професій, щоб технології та інноваційні підходи у виробництві були доступні кожному.

Швидке 3D-сканування виробів будь-якої складності для використання в онлайн-комерції. Буквально за дві хвилини ви можете створити високоякісну демонстраційну модель вашого продукту та інтегрувати її у свій сайт. Унікальне рішення, яке максимально заощаджує ресурси і час бренду, робить ефективнішою комунікацію рітейлу і покупців. https://cappasity.com/
Технологія, що розпізнає будь-які зображення та використовує інструменти доповненої реальності для відображення контенту. У рамках Ukrainian Fashion Week проект демонструватиме варіанти того, як звичайне паперове запрошення на показ виконує додаткові функції.

Pick Up
Сервіс автоматично генерує добірки одягу та аксесуарів в єдиний look у різних стилях, з урахуванням поєднання кольорів і погоди.
"Штучний інтелект" у fashion-індустрії є абсолютно новим рівнем розвитку інтернет-продажів. Коли клієнти хочуть вибирати одяг самостійно, не комунікуючи офлайн з консультантами, Pick Up стає важливим провідником в інтернет-просторі і приводить клієнта до здійснення покупки.
Pick Up – це незамінний сервіс для глобального мультибрендового або монобрендового рітейлера.

Крім цього, платформа Fashion Tech Ukraine торкнеться питань усвідомленого споживання у моді та шляхів вирішення проблем, спровокованих fast fashion, за допомогою інноваційних технологічних рішень.

У зоні Fashion Tech у Мистецькому Арсеналі протягом 5 днів працюватиме Upcycling-студія у партнерстві з Pushka School. Тут відвідувачі зможуть перетворити старе на нове – майстри Pushka School подарують друге життя вашим речам.

Ukrainian Fashion Week та Kyiv Smart City завжди відкриті до співпраці з fashiontech-проектами, які виступають своєрідними «агентами змін» – не тільки здійснюючи реальні трансформації на ринку, а й формуючи соціальний капітал.









Коментарі

Популярні публікації