«ГРАН-ПРІ КИЇВ» 2018 - відкриває нові імена світового балету!

Київ упродовж трьох днів був місцем світового балету. Тут з 19 по 21 березня проходив IV Міжнародний юнацький конкурс-фестиваль класичного танцю «ГРАН-ПРІ КИЇВ» 2018, за яким Україну впізнають в усьому світі. Не обійшлося без відкриття майбутніх зірок світового рівня, адже у цьому році конкурс зібрав рекордну кількість учасників – 65.


Благодійний фонд «Об'єднання світових культур» / United World Cultures Foundation та народний артист України, художній керівник Київського державного хореографічного училища – директор конкурсу-фестивалю Нобухіро Терада проводять конкурс для того, аби підтримати молодих артистів і знайти серед них справжні таланти.






Призові місця між учасниками конкурсу розподілилися членами журі одноголосно:
Гран-прі конкурсу виборола Мільяченко Анастасія, яка представляла Київське державне хореографічне училище.
Першу премію розділили Лубська Тетяна та Лобкін Роман – студенти Київського державного хореографічного училища.
Володарами другої премії стали Джі Вон Парк із Південної Кореї, Гурська Анастасія – КДХУ та Коваленко Денис із Дніпра.
Третю премію у цьому році здобули Франческо Маза з Італії, Мануізес Гарсія Хуго з Іспанії та українка – Тьокіна Анастасія (м. Київ).
Окрім призових місць, учасники отримали безліч іменних призів від членів журі та партнерів фестивалю, які відкривають можливості для розвитку таланту учасників: навчання в Канаді: School of Alberta ballet; літні курси в балетній школі Den Norske Ballet school в Осло; поїздку на концерт в Японію та багато інших цікавих призів.
Однією з нових тенденцій балету та й класичного мистецтва в цілому є те, що сьогодні балет стирає кордони, і увагу привертають молоді артисти не лише з країн-флагманів балетного мистецтва, а й з різних континентів нашої планети. Ціле таке сузір'я молодих виконавців з'явилося на цьому конкурсі. Без жодних сумнівів, попереду у них блискуча кар'єра.




Урочистий гала-концерт відбувся 21 березня 2018 року в Національній опері України ім. Т.Г. Шевченка за підтримки Міністерства культури України та Київської міської державної адміністрації. Учасників фестивалю привітав міністр культури України – Євген Нищук, а церемонія нагородження була сповнена не лише хвилюваннями і радістю за учасників, а й незабутніми емоціями щастя, які подарували зіркові гості фестивалю.
Прикрасою гала-концерту став виступ композитора, піаніста-віртуоза – Євгена Хмари, його музика пронизує своєю щирістю та глибиною! А акустичний гурт B&B project підкорив гостей своїм звучанням і сучасними композиціями в оригінальній обробці! Низький уклін і вдячність Євгену Хмарі, гурту B&B project та Великому дитячому хору Українського радіо за вашу відкритість, щирість і талант!
А наймолодших гостей фестивалю – особливих діток, ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна, дітей учасників АТО та юних гостей зі Сходу України – зустрічали на червоній доріжці і розважали казкові герої із Аліси в країні див!


Організатори та учасники з теплотою згадуватимуть «ГРАН-ПРІ КИЇВ» 2018 і всі хвилини радості, якими він був сповнений.
Медійний партнер: 1-й блог-журнал LuckyUkraine







Коментарі

Популярні публікації