Україна приймає перший Міжнародний конкурс молодих дизайнерів



15 липня в Україні відбудеться одна з наймасштабніших міжнародних fashion-подій у Східній та Центральній Європі – International Young Designers Contest (Міжнародний конкурс молодих дизайнерів). 

International Young Designers Contest є подією, яка привертає увагу до України та Києва як до впливового центру креативу, інновацій та розвитку молодих талановитих дизайнерів із різних європейських країн. 



Конкурс відбувається за підтримки Київської міської державної адміністрації. 

«За цей рік ми створили важливий міжнародний проект, до якого вже залучили як партнерів та учасників представників з 8 європейських країн. Нам вдалося підтвердити статус України як лідера в галузі fashion у Центральній та Східній Європі, до якого прикута увага світових медіа та фахівців індустрії моди. Ми пишаємося тим, що Ukrainian Fashion Week, знаний багаторічною підтримкою молодих дизайнерів, завдяки ініціативі створення International Young Designers Contest, запропонував свій досвід цілому регіону», – зазначила голова оргкомітету Конкурсу Ірина Данилевська. 

У конкурсі візьмуть участь дизайнери з 9 країн: Грузії, Естонії, Литви, Молдови, Польщі, Словаччини, Угорщини, України та Чехії. Усі вони –переможці та призери національних конкурсів у своїх країнах, що забезпечило об’єктивність відбору та високий рівень учасників конкурсу. 

Для висвітлення International Young Designers Contest запрошені авторитетні міжнародні fashion-ресурси та журналісти з країн-учасниць конкурсу. 

Міжнародних журналістів та команди конкурсантів 8 країн прийматиме новий готель Aloft Kiev, слоган якого Different. By design. 

Оцінювати роботи конкурсантів будуть визнані експерти з п’яти країн світу: 

Liana Satenstein – головний редактор fashion-новин Vogue.com (США); 

Yu Masui – скаут LVMH Prize, японський журналіст, контриб’ютор провідних міжнародних видань, блоґер, відомий своїм знаковим стилем (Японія); 

Riccardo Terzo – скаут проекту Vogue Talents, стиліст та журналіст Vogue Italia (Італія); 

Giovanni Ottonello – професор, креативний директор італійського Istituto Europeo di Design (IED) – міжнародної мережі університетів, що надають вищу освіту в таких галузях, як Fashion, Design, Art, Marketing, Management і Communications (Італія); 

Adriano Batista та Jose Llamas – головні редактори іспанського журналу Fucking Young! – видання про чоловічу моду, орієнтованого на сучасну молодь, яке постійно співпрацює з молодими фотографами, дизайнерами та стилістами, відкриваючи нові імена (Іспанія). 

Журі конкурсу прийматиме дизайн-готель 11 Mirrors, розташований у самому центрі ділового, культурного та історичного Києва. 

Міжнародне журі визначить переможця, який отримає Ґрант на подальший розвиток свого бренду, що включає грошову винагороду та один із курсів програми в Istituto Europeo di Design. Призовий фонд загалом становить 10 000 доларів. 

Напередодні конкурсу, 5 липня, в арт-просторі ЦУМ на сьомому поверсі відбудеться відкриття виставки ескізів та мудбордів колекцій. Виставка триватиме до 16 липня, і всі охочі зможуть ознайомитися з роботами конкурсантів. 



15 липня 2018 року на Хрещатику ми станемо свідками не просто яскравого шоу, а результату єднання зусиль фахівців із різних країн задля створення реальних можливостей для молодих дизайнерів. International Young Designers Contest відкриє імена, які стануть майбутнім світової fashion-індустрії. 







Коментарі

Популярні публікації