В Україні відбувся Міжнародний конкурс молодих дизайнерів


15 липня в Україні відбулася одна з наймасштабніших міжнародних fashion-подій у Східній та Центральній Європі – International Young Designers Contest (Міжнародний конкурс молодих дизайнерів).


International Young Designers Contest є подією, яка привертає увагу до України та Києва як до впливового центру креативу, інновацій та розвитку молодих талановитих дизайнерів із різних європейських країн.
Конкурс відбувся за підтримки Київської міської державної адміністрації.
У конкурсі взяли участь дизайнери з 9 країн: Грузії, Естонії, Литви, Молдови, Польщі, Словаччини, Угорщини, України та Чехії. Усі вони – переможці та призери національних конкурсів у своїх країнах, що забезпечило об’єктивність відбору та високий рівень учасників міжнародного конкурсу: 

Оцінювали роботи конкурсантів будуть визнані експерти з чотирьох країн світу:



Ліана Сатенштайн – старший fashion-редактор Vogue.com. (США); 

Ю Масуї – скаут LVMH Prize, японський журналіст, контриб’ютор провідних міжнародних видань, блоґер, відомий своїм знаковим стилем (Японія); 

Ріккардо Терцо – скаут проекту Vogue Talents, стиліст та журналіст Vogue Italia (Італія); 

Джованні Оттонелло – професор, креативний директор італійського Istituto Europeo di Design (IED) – міжнародної мережі університетів, що надають вищу освіту в таких галузях, як Fashion, Design, Art, Marketing, Management і Communications (Італія); 

Адріано Батіста, головний редактор, та Едуардо Ґарсія, засновник і директор Fucking Young! – іспанського журналу про чоловічу моду та культуру. Fucking Young! має свій впізнаваний стиль і за дуже короткий проміжок часу завоював авторитет серед альтернативних модних видань (Іспанія). 

Міжнародне журі визначило єдиного переможця конкурсу. 

Призовий фонд становить 10 000 доларів і складається з ґранту на розвиток власного бренду та навчання на одному з курсів програми Istituto Europeo di Design. 

Партнерами призового фонду International Young Designers Contest разом із Ukrainian Fashion Week виступили IED та Єлизавета Юрушева, бізнес-леді, власниця Fairmont Grant Hotel Kyiv і засновниця благодійного фонду «Обираємо майбутнє разом». 

Переможцем International Young Designers Contest стала Керол От (Cärol Ott), Естонія.




Учасники Конкурсу:
Чехія:
  • Тереза Ужевикова (Tereza Ujevićová), переможниця Sci-Fi Safari 2018 – Czech young best fashion talent;


  • Ян Черний (Jan Černý), переможець Sci-Fi Safari 2018 – Czech young best fashion talent.


Естонія:
  • Керол От (Cärol Ott), переможниця Estonian Fashion Festival EFF 2018


  • Анніка Кіідрон (Annika Kiidron), переможниця Estonian fashion contest ERKI Moeshow 2018


Грузія:
  • Акакій Продіашвілі (Akaki Prodiashvili), фіналіст Benext fashion design contest 2017




Угорщина:
  • Альма Ветлейній (Alma Vetlényi), переможниця "Gombold Újra!" Central European Designer Contest 2016



Литва:
  • Рута (Rūta Lendraitytė Utalla), переможниця Fashion AwardMados Infekcija” 2017


  • Домантас Смайзіс (Domantas Smaizys), переможець Fashion AwardMados Infekcija” 2017


Молдова:
  • Єкатеріна Вербітская (Ekaterina Verbitskaya), переможниця Z Generation Young Designers Contest, 2018


  • Єлена Бáнная (Elena Bannaia), друге місце Z Generation Young Designers Contest, 2018


Польща:
  • Целіна Веселовська (CELINA WESOŁOWSKA), переможниця 9th Edition Fashion Designer Awards 2018


  • Себастіан Гоншеніца Лушчек (SEBASTIAN GĄSIENICA - ŁUSZCZEK), фіналіст 9th Edition Fashion Designer Awards 2018


Словаччина:
  • Терезія Феновчікова (Terézia Feňovčíková), найкращий молодий дизайнер Bratislava Design Week 2017

  • Лукаш Крнаш (Lukáš Krnáš), переможець Best Fashion Graduated 2017 by Slovak Fashion Council



Україна:
  • Єлизавета Волосовська (Yelizavetta Volosovska), переможниця Harper's Bazaar Fashion Forward 2017 Ukraine, «Fashion Designer»


  • Катерина Гейда (Тернопільська обл., с. Гадинківці), переможниця конкурсу молодих дизайнерів «Погляд у майбутнє» 2018.


Ведучими Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів стали Алла Костромічова, українська модель та ведуча шоу «Топ-модель по-українськи», та Єгор Гордєєв, ведучий програми «Сніданок з 1+1». 



У Міжнародному конкурсі молодих дизайнерів чоловічі колекції представляли учасники нового сезону «Топ-модель по-українськи». Ми мали нагоду дізнатися обличчя героїв проекту раніше прем’єри, яка відбудеться 31 серпня на «Новому каналі». 

Для висвітлення International Young Designers Contest були запрошені авторитетні міжнародні fashion-ресурси та журналісти з країн-учасниць конкурсу. 






Партнерами International Young Designers Contest є не просто беззаперечні лідери ринку у своїх галузях, а компанії, які зробили значний внесок у розвиток креативної економіки не тільки в Україні, але й у Європі, та які вбачають у підтримці молодих дизайнерів можливість говорити зі світом мовою стилю та інновацій.
Партнери International Young Designers Contest:
Київська Міська Державна Адміністрація
Ми вдячні за підтримку Київській Міській Державній Адміністрації. Недарма на туристичному логотипі Києва написані слова «Місто, де все починається».


«Я радий вітати в Києві спільноту молодих творчих талантів, які визначать майбутнє моди Європи. Ми пишаємося тим, що в Києві відбувається Перший фінал Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів. Цікаві свіжі ідеї, інновації та творчість – те, що сьогодні швидко розвивається у стародавній і водночас дуже сучасній європейській столиці України. Наше місто надихає, інтегрує творчість і з радістю ділиться ідеями. Я вірю, що для молодих талановитих дизайнерів Європи участь у International Young Designers Contest стане важливим кроком на професійному шляху», – зазначив Віталій Кличко, Київський міський голова.
За підтримку у проведенні конкурсу ми вдячні Міністерству культури України, яке розвиває креативні індустрії в Україні, зокрема індустрію моди. «Я радий вітати талановитих дизайнерів Європи в Україні. Мода – одна з найцікавіших та найперспективніших індустрій, що поєднує творчий підхід, інновації та економічну складову. Сьогодні в центрі урядового порядку денного є чітке усвідомлення важливості розвитку креативних індустрій як вдалої інвестиції в майбутнє нашої держави. Бажаю продуктивної роботи та незабутніх вражень учасникам і гостям International Young Designers Contest»Ґ, – зазначив Євген Нищук, Міністр культури України.
Також висловлюємо щиру подяку Управлінню Туризму та Промоції Київської Міської Державної адміністрації. Завдяки Управлінню наші іноземні журналісти прилетіли до Києва, будуть висвітлювати події конкурсу та зможуть розповісти читачам своїх видань про Україну та її столицю.
TORSUS
Компанія TORSUS стала першою неурядовою компанією, що підтримала International Young Designers Contest. «Бути частиною цієї події є прекрасною можливістю для нас зробити внесок у розвиток суспільства, в якому ми живемо та працюємо. Відповідальність – це частина нашої корпоративної культури», – підкреслила Юлія Хомич, директорка з розвитку компанії TORSUS.
ЦУМ
ЦУМ у партнерстві з Міжнародним конкурсом молодих дизайнерів демонструє яскравий приклад підтримки амбітних молодих талантів та брендів на шляху до досягнення світового рівня визнання. ЦУМ задає нові тренди, поєднує світові модні тенденції та мистецтво. ЦУМ – столиця моди і краси!


Моршинська
Наш партнер – природна мінеральна вода “Моршинська”. Не варто шукати компроміс між красивим та корисним. Співпраця великих брендів та індустрії моди є глобальним трендом. Як соціально відповідальний бізнес, ТМ «Моршинська» з радістю підтримує молодих дизайнерів та проекти, які позитивно впливають на імідж нашої країни. Саме тому співпраця «Моршинської» та Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів є такою ж природною, як пиття природної води.


11 Mirrors
Членів журі конкурсу приймає перший в Україні дизайн-готель – «11 Mirrors», атмосфера якого ідеально підходить як для роботи, так і для відпочинку. «11 Mirrors», розташований у серці історичного Києва, це незалежний бутік-готель з бездоганним відчуттям стилю, який відповідає трендам сьогодення.                                
Aloft Kiev
Міжнародних журналістів та команди конкурсантів 8 країн прийматиме новий готель Aloft Kiev. Aloft Kiev стане справжнім модним домом конкурсу. Сучасний дизайн і творча атмосфера готелю Aloft Kyiv – «Different. By design» – створює натхненне і комфортне середовище для сміливих і творчих ідей. Aloft Kiev пишається тим, що вітає і приймає учасників 1-го Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів і стане частиною їхнього захопливого перебування у Києві.
ESTEL Україна
Зачіски моделей, що братимуть участь у показі колекцій учасників конкурсу, створюватиме компанія ESTEL Україна. Компанія ESTEL Україна стрімко розвиває індустрію краси, надаючи можливість проявити свою творчість перукарям і запропонувати клієнтам нові, доступні та якісні послуги.







 Graftobian
Модний актуальний візаж моделей створено make-up-партнером конкурсу – Graftobian, який співпрацює з fashion-подіями по всьому світу. Graftobian HD make-up – якість і досконалість в усіх деталях.




DOR Sparkling Wine
DOR Sparkling Wine ділиться своїм баченням креативності та інновацій, підтримуючи Міжнародний конкурс молодих дизайнерів. Мода і Вино, мабуть, мають багато спільного. Їх об’єднує пристрасть до кольорів, форм і бажання йти вперед та підкорювати світ. Бути партнером Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів для DOR Sparkling Wine означає, що обидві галузі шукають нових і незвичайних, чудових і витончених колаборацій та завжди пропонують інновації, аби здивувати навіть найбільш обізнаних персон.



Міжнародний аеропорт «Бориспіль»
Міжнародний аеропорт «Бориспіль» – головні повітряні ворота України та її серця, міста Києва. «Наша дружна команда докладе максимуму зусиль, щоб перше враження міжнародних партнерів, учасників конкурсу та представників засобів масової інформації було незабутнім. Бути частиною нового міжнародного проекту є надзвичайно приємним для нас, адже аеропорт Бориспіль – це місце, що єднає світи», – зазначила прес-секретарка аеропорту Тетяна Ярош.
GASTROFAMILY
Сім’я ресторанів Дмитра Борисова – один із найбільш цікавих проектів, спрямованих на розвиток гастрономічної культури в Україні. Все почалося 8 років тому, коли Дмитро Борисов лишив свій бізнес у сфері маркетингу, аби втілити мрію – відкрити справжній гастробар для друзів. Так з’явився «Барсук». А зараз у «Сім’ї» 16 абсолютно різних за настроєм та концепцією ресторанів: ресторани нової української кухні «Канапа» – у Києві та Варшаві, арт-гастрономічний простір «Остання Барикада», азійський стейк-хаус «Oxota na Ovets» та grill&BBQ, ресторан «Ватра», «Бессарабія» з величезним асортиментом риби та морепродуктів, Crab’s Burger/РЫБАLOVE, справжній київський ресторан Chicken Kyiv, японсько-перуанський заклад RONIN, одеський «Любчик», шляхетний «Канапка-бар», дитячі креативні простори BabyRock та суперпопулярний «Білий налив».
В основі всього, що робить «Сім’я» – еко-спрямованість, відкритість та гастрономічний підхід.






Коментарі

Популярні публікації