Успішні українки представили колекції вишиванок українських дизайнерів на етно-фешн-шоу «Аристократична Україна»



У суботу, 28 липня, на території замку-музею «Радомисль» відбувся третій Всеукраїнський фестиваль етнічного та стилізованого одягу та аксесуарів «Аристократична Україна».
 Автором ідеї та ініціатором унікального заходу, яке дає можливість побачити найкращий одяг та вишукані аксесуари сучасних дизайнерів, є народний депутат України Ольга Богомолець.

Організатором показів з успішними жінками та генеральним медійним партнером етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» виступив 1-й блог-журнал України LuckyUkraine, в особі засновниці Тарсенко Олесі.


«Подивитися на наше чудо – українське та кримськотатарське етнічне й стилізоване вбрання, представлене найкращими театрами мод та вітчизняними дизайнерами – приїхали сотні поціновувачів національних традицій – митці й спортсмени, телеведучі та політики, журналісти та науковці», – зазначила фундатор фестивалю Ольга Богомолець.
Серед тих, хто презентував глядачам одяг та аксесуари, створені за народними мотивами, та автентичне вбрання, що було у вжитку понад сто років тому, – матері загиблих воїнів АТО та дружини захисників України, лікарі, вчителі, науковці, культурологи, волонтери, учасники АТО – загалом понад 150 чарівних красунь та красенів з усіх куточків України. Родзинкою заходу стали покази відомих дизайнерок Ірини Ковальовой та Людмила Балашовой, де їх моделями стали найуспішніші жінки України.



«Колекція білосніжних суконь від «Синій Льон» виблискує на тлі соковитої зелені замку. Прохолодні камені дарують життєву енергію всім, хто ступає на них своїми босими ногами. Звуки музики лунають в височині і птахи співають разом з ними, неможливо описати всі почуття, що переповнюють наші серця. Треба просто дихати атмосферою цього місця!», – підкреслила дизайнер та засновниця бренду «Синій льон» Ірина Ковальова.
Етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» продемонструвало самобутність традицій і культури українського народу, його духовних та світоглядних підвалин, які століттями втілювалися в національному одязі.
«Сучасне етнічне вбрання вже давно перейшло межі нашої країни. Колекцію, яка була представлена на етнофешн шоу дизайн-студія "Voloshka" створювалася саме для того щоб показати усьому світові, які ми різнобарвні, стильні, сучасні та яскраві! Кожна сукня мала свою історію, несла позитивну енергетику та зачаровувала. Після таких міроприємств виростають крила, народжуються нові ідеї, створюються нові колекції! Тому до нових зустрічей, друзі!», - наголосила дизайнер та власниця бренду Voloshka Людмила Балашова.
Свої колекції демонстрували: театр мод VYSHYVANKA, школа моделей «Оксамит» (м. Літин, Вінницька обл.), Полтавська обласна дитяча організація «Століття краси», творча майстерня «Оберіг» (м. Бахмут), студія «Арт дизайн» (м. Бориспіль), дизайн-студія Voloshka (м. Київ), бренд Анни Братасюк (м. Київ), бренд Konoplitska (м. Житомир), ZETA atelier (м. Київ), бренд Katrin Kym (м. Київ), TELIZHENKO fashion house (м. Черкаси), ТМ «Синій Льон» (м. Дніпро).
На етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» з допомогою глядацького голосування було визначено найкращий аксесуар, відтворення українського вбрання та сучасний стилізований костюм. За підсумками, переможцем номінації «Найкращий аксесуар» стала Наталія Гладій за неперевершені віночки. У номінації «Найкраща репліка українського вбрання» перемогла Наталія Сиворакша з колекцією «Українське бароко». Нагороду за «Найкраще сучасне стилізоване вбрання» отримала ТМ «Синій льон» та її дизайнер Ірина Ковальова.
Крім українського та кримськотатарського одягу, представники посольств іноземних держав представили на фестивалі свої власні національні вбрання. Це є свідченням того, що культурна дипломатія працює, і вона здатна зближувати народи та спрямовувати їхні відносини у конструктивне русло співробітництва.
«Фестиваль «Аристократична Україна» покликан зберегти та популярізувати споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Покази колекцій, де моделями виступають відомі українки, мають глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.» – підсумувала Олеся Тарасенко, організатор показів з успішними жінками та засновниця 1-го блог-журналу України LuckyUkraine, який виступив генеральний медійним партнером фестивалю.




Вдячні медійним партнерам фестивалю, а саме 1-й блог-журнал України LuckyUkraine, Fashion of Diplomacy, Dojo, Ivona, Super Lady magazine, Журнал “БізнесWOMAN”, Emotion magazine, Super Kids magazine, Apriori, Журнал-каталог моделей “Glyanec”, МамаWOW, Eurostar, Harved online, Столичный дозор, Модные Места / Style Spot, Studioofmydreams, Be my media, Ivetta, Новини України Tut-Ua.com, Модний онлайн журнал – VTrendi.com.ua, Каблучки.ua, Beautymillenium, DreamGo, ArtFoundation.
Окрема вдячність фотографам, які залишили на згадку незабутні фото-кадри.






Коментарі

Популярні публікації