Платформа Fashion Tech Ukraine

Платформа Fashion Tech Ukraine буде цього сезону присвячена питанням усвідомленого споживання у моді та шляхам вирішення проблем, спровокованих fast fashion, за допомогою інноваційних технологічних рішень.

У рамках Fashion Tech Ukraine будуть представлені такі проекти:
Арт-проект Shape of Living 
Марина Лосєва – засновниця освітньої платформи Ukrainian Fashion Education Group представить власний арт-проект Shape of Living, покликаний привернути увагу до пошуку та створення нових форм і способів існування людства. Авторка створила для своєї інсталяції сукні з використаних джинсових речей, а як прототип для декору відтворила малюнок Дніпра, який було знято з космосу.

Інсталяція sustainable тканини Orange Fiber 
Orange Fiber – італійська компанія, заснована у 2014 році двома студентками Andriano Santanocito та Enrica Arena, які створили абсолютно нову тканину із апельсинового волокна.
Створення тканини почалося з ідеї створити щільну тканину із цитрусових, а точніше з макухи, що залишається після їх вичавлення, адже кількість відходів перевищує один мільйон тонн за рік, і це тільки в Італії. Тканину, яка дуже схоже на шовк, можна фарбувати та піддавати друку. Виготовляючи сировину із промислового побічного продукту, компанія задовольняє зростаючу потребу у целюлозі та зберігає природні ресурси.

Інсталяція SoonStore 
SoonStore - перший проект свідомого рітейлу в Україні. Це мультибрендовий он-лайн бутік, де представлені марки одягу, які відповідають критеріям відповідальної моди як з соціальної точки зору, так і з екологічної.
Головна мета засновниць проекту - відкрити для українських покупців новий досвід усвідомленого споживання і розповісти про принципи Sustainable і Slow Fashion.
 
Дбайливе виробництво, екологічні матеріали, справедливі і безпечні умови роботи для співробітників, а також чесне ціноутворення від початку створення колекцій до кінцевого споживача - цінності моди майбутнього, які пропагує команда Soon Store.

Презентація MODOZA.COM 
Цього сезону онлайн-рітейлер MODOZA.COM підтримує платформу Fashion Tech Ukraine та презентує унікальний сервіс зі створення образів, що являє собою ще один приклад використання штучного інтелекту у fashion-індустрії. Сервіс демонструє, як нові технології змінюють наше життя і сприяють руху свідомого споживання, допомагаючи зробити безпомилковий вибір при покупці через інтернет.

Показ фільму The True Cost 
Дата: 5 вересня о 17:30
Місце: Мистецький Арсенал, Fashion Tech Ukraine space
Документальна стрічка The True Cost – це захопливе розслідування про справжню ціну моди. Вартість гардероба знижується з року в рік, в той час, як вартість життя і витрати на охорону природи і соціальний захист стрімко збільшуються. Творці фільму побували як на головних подіумах світових столиць, так і в найбідніших районах країн третього світу, де, в дійсності, і народжується «висока мода». Про проблеми глобалізації і «фаст-фешн» розповідають: відомий дизайнер Стела Маккартні, еко-активіст і творець компанії «Eco-Age» Лівія Ферт і індійська еко-феміністка Вандана Шива. True Cost - безпрецедентний проект, що відкриває шокуючу правду про світ навколо нас і мільйони людей, що стоять за фешн-індустрією.
Ukrainian Fashion Week завжди відкриті до співпраці з fashiontech-проектами, які виступають своєрідними «агентами змін» – не тільки здійснюючи реальні трансформації на ринку, а й формуючи соціальний капітал.

Коментарі

Популярні публікації