УКРАЇНСЬКИЙ FASHION EXPERIMENT 01 У НЬЮ-ЙОРКУ


10 вересня у Нью-Йорку Ukrainian Fashion Week провів презентацію українських дизайнерів у незвичайному форматі. Простір нью-йоркської галереї Infinito перетворився на "центр досліджень" української моди. Головний меседж проекту – "українська мода настільки глибока, непередбачувана, самобутня, що її не можна просто споживати. Її спочатку потрібно дослідити".

FASHION EXPERIMENT 01 представляв резидентів UFW з колекціями SS19Bobkova, FROLOV, DZHUS, Ruslan Baginkiy, the COAT by Katya Silchenko, Yelizavetta Volosovska
Концептуальний підхід до fashion-презентації та створена арт-інсталяція, які поєднали кілька найбільш актуальних креативних форматів навколо fashion-дизайну, привернув увагу вибагливих гостей New York Fashion Week. Простір галереї було перетворено на уявну fashion-лабораторію – Ukrainian Fashion Research Lab – де за допомогою графічного дизайну, саунд-дизайну, відеоінсталяцій, VR гостя «розкривали» для себе українську моду. Усі луки колекцій знаходились у білих чохлах з бірками, а гості мали відкривати чохли самостійно або з допомогою хостес у білих халатах. Через феномен парейдолії – різновиду оптичних ілюзій, знаного як впізнавання форм та знайомих об’єктів у хаотичних та випадкових іміджах, гості презентації шукали близьке собі у моделях-об'єктах дизайнерів.



























Презентація відбулася за сприяння Українського культурного фонду та об'єднала кілька креативних індустрій, демонструючи їхній рівень. Керівник проекту – Олександра Дімітрієвіч, Ukrainian Fashion Week. Креативний директор – Яніс Недопас. Virtual effects –  SKYWELL SOFTWARE. Організатори проекту висловлюють вдячність громадській організації "Разом" (США) та компанії Samsung Ukraine за технічну допомогу.






Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації