Відкриття персональної виставки #ДивоДивне української художниці Оксани Фурса


Запрошуємо друзів та поціновувачів прекрасного на відкриття персональної виставки «#ДивоДивне» талановитого митця, самобутньої української перлини фольк-арту Оксани Фурса. Виставка выдбудеться у Національному музеїТараса Шевченка




Твори Оксани Фурса – справжня ода світу фантазії, радості, сонця та добра. Світло, що ледь помітно ллється з полотен художниці, зачаровує та занурює глядача у світ постійного очікування дива що, до речі, перекликаються із християнськими цінностями та чудом Різдва і тому так органічно сприймаються на передодні свята Різдва Христового.
Це містичне сяйво обумовлено авторською технікою художниці, яка базується на стародавній техніці створення готичних фресок. Ця технологія не давала фарбам втрачати свій початковий колір на протязі століть. Задля досягнення ефекту неповторної поверхової прозорості та об’єму, художниця використовує порцелянову суміш, яєчний жовток, олійні та акрилові фарби в поєднанні з оцтом. Завдяки такому складному поєднанню матеріалів, полотна Оксани Фурса з першого погляду вражають своєю мозаїчністю та неповторністю виконання.
В експозицію увійшли найвідоміші роботи з колекції «ЯБЛУНЕВО-МЕДОВА КАЗКА», серій «ПЕЧВОРГ», «МІСЯЧНЕ МЕРЕЖИВО», «ПОРИ РОКУ» та «ДИВО ЗВІРИ», які чудово демонструють синтез сучасного мистецтва з мотивами і колористикою стародавнього фольклору.

Відкриття виставки — 18 грудня 2018 року о 15:00
Адреса: бульвар Тараса Шевченка, 12

Ведучі заходу – Наталія Яковенко та Євген Назаренко
Гарний різдвяний настрій створюють оперна діва Олена Гребенюк та артисти компанії GUGA Entertainment Group: гурт "77CHASOFF", гурт "ЯРРА", Аліна Палій, Tiana Roz, ELELI, Leo

Виставка триватиме з 18 грудня 2018 р. по 20 січня 2019 року.





Коментарі

Популярні публікації