У прокат виходить український новорічний блокбастер Семена Горова “Пригоди S Миколая”

13 грудня в український прокат виходить сімейна комедія з Машею Єфросиніною та Василем Вірастюком.

Головним героєм фільму є другокласник Артем, родині якого доводиться залишити затишну квартиру у столиці та переїхати до засніжених карпатських гір. Напередодні Дня Святого Миколая батьки лишають малого з сесторю-підлітком та їдуть в місто. На порозі старої хати з’являється сам Миколай! От тільки згодом виявляється, що це не чарівник, а лише злодій у його костюмі. Тож Артему з місцевими дітьми доведеться проявити неабияку мужність та дружність, щоб дати відсіч грабіжнику. 



Режисером стрічки став Семен Горов, якого український глядач знає по відомим зимовим мюзиклам “Вечори на Хуторі біля Диканьки”, “Попелюшка”, “Пригоди Вєрки Сердючки”, та ін. 
Цікаво, що картина певним чином кінодебют для Семена, оскільки, це його перше фільм, що виходить на великі екрани.

“Це комедія для всієї родини, де є злиття деяких жанрів, є бандити, є багато музики, пісні, які співають актори. Але це не мюзикл. Вона розповідає про реальну сім’ю, голова якої втратив всі кошти і вимушений з родиною перебратись до Карпатського села. Їх сім’я на межі розпаду. Але одне маленьке диво здатне змінити все. Я сподіваюсь, що ця історія зможе торкнутись душі кожного незалежно від віку” - розповідає Семен Горов. 



Головні ролі у фільмі виконували діти — юний Максим Лучак та Іванна Бородай. На майданчику завжди був професійний кідс-коуч, за сумісництвом, актор В’ячеслав Рак, який виконав роль поліцейського. 


Не дивлячись на те, що актори досить юні — Максиму щойно виконалось 9 років, актори показували професійну майстерність на рівні з дорослими.

“Робота дітей на майданчику стала найбільшим відкриттям для мене. Діти не грають, а проживають кожну сцену, та коли потрібен ще один дубль — вони проживають його абсолютно по-новому” - зазначає Маша Єфросиніна. 

А от на роль мами, за словами творців фільму, довго не могли знайти акторку. Розглядали багато відомих артисток, але, врешті, обрали Машу Єфросиніну. 

“Я продивився 10-15 артисток на роль мами і не міг знайти потрібного обличчя, інтонації — щоб вона була і м’яка, і жорстка. Наш персонаж був модним блогеров. Я згадав про Машу, подзвонив їй, запросив на проби. Вона була здивована, я й сам здивувався, що запросив її. Зрештою, вона нам дуже сподобалась, тож ми зупинили свій вибір на Маші” - розповідає Маша Єфросиніна” - згадує Семен Горов. 

Відома українська акторка та телеведуча постане перед глядачами в ролі редактора модного блогу, чоловік якої втратив всі гроші та перевозить родину до старого бабусиного будинку.

Разом із Машею, у кадрі працював популярний польський актор Пшемислав Ципріанськи.



“Було багато чоловіків на роль батька Артема, ми їх кастингували з різними акторками, але все було не те. Наче і актори хороші, але образ не їх. Тоді наш креативний продюсер запропонувала покликати Пшемислава. Пшемек не знає української, тож має акцент. А коли він вдяг окуляри та заговорив українською, ми зрозуміли, що це наш образ — милий, кумедний, веселий, життєрадісний” - ділиться продюсер Марія Каель.

А от двократний володар титулу найсильнішої людини світу — Василь Вірастюк зіграв роль головного антогоніста — димарного злодія Кабана, який напередодні Дня Святого Миколая вдягає кожух Миколая та “іде на справу”.



“Я від багатьох ролей відмовляюсь, бо не хочу, щоб за мною закріпилось кліше мовчазного бугая, як це сталось з деякими моїми знайомими. Але коли я прочитав сценарій фільму, у мене була одна думка — я хочу в ньому знятись. Кабан — дуже цікавий образ, у нього дуже складна історія. По суті, це модуляція того, чому люди чинять зло. На прикладі мого героя ми покажемо, що змінитись може кожен. Навіть затятий злодій, який з 15 років по тюрмам (сміється). Ну і, звісно ж, що дива трапляються, треба лише у них повірити” - ділиться стронгмен.

У фільмі, окрім фокусів та танців, Василь здивує глядачів ще й співом! Пісню, що виконує спортсмен, було написано спеціально для стрічки. А голос, що лунає в кадрі — справжній голос Василя.

Як зазначають творці фільму, їх мета — відродити Миколая як український символ різдвяних свят:
“Ідея фільму виношувалась 4 роки. Спочатку це було задумано просто, як хороше кіно для сімейного перегляду. Але, коли ми почали працювати над образами, зрозуміли, що пеU+0440ед нами стоїть значно вища мета — створити українського святкового героя, який посуне Діда Мороза чи Санта Клауса. Це мав бути, передусім, герой для дітей, на якого чекатимуть та якого любитимуть. Тож саме діти створювали Миколая” - розповідає продюсер Марія Каель. 

За словами творців стрічки, було розроблено більше 10 образів Миколая, з яких два дні поспіль група хлопчиків та дівчат від 9 до 16 років компонувала різні атрибути образа на свій лад: кожух, посох, мішок, капелюх, обличчя та наділяли його рисами, якими, на їх думку, має володіти справжній Супер Миколай. 
А кіно S Миколая зіграв Григорій Боковенко. Як розповідає Семен Горов, як тільки Григорій прийшов на проби, він зрозумів, що це той самий Миколай. 

Головним саундтреком фільму стала пісня “Для них” гурту O`Torvald, написана спеціально для нього. Не зважаючи на драйвовість, вона дуже органічно вписалась в фінальну сцену, де за сценарієм Женя Галич із бандою грають самих себе. 

Цікаво, що це не єдине камео у стрічці — у сцені на ковзанці вдень діджей, що міксує музику — Саня Димов, ведучий та DJ радіо NRJ.
 



Окрім цього, в фільмі є сцена, де фігуристи показують вечірнє шоу на льоду. кадрі з’являються чемпіони України з фігурного катання, вихованці полтавської школи фігурного катання.

Фігурити показували шоу на високому рівні навіть в -26, який панував на майданчику, коли знімали головну сцену.

Більше року роботи акторів та команди і вже 13 грудня фільм виходить в український прокат. Картину покажуть у 146 кінотеатрах на 254 екранах. 



Виробник фільму — кінокомпанія BIG HAND FILMS. Стрічка стала одним із переможців ювілейного 10 конкурсного відбору Держкіно. Загальний бюджет фільму складає 37.6 млн грн, 22.6, з яких профінансувало Державне агентство України з питань кіно.



Коментарі

Популярні публікації