На гребені хвилі океану можливостей: Юлія Жаткіна про життя поза корпоративного бізнесу, інсайти і кіно


Юлія Жаткіна, керуючий партнер агентства з управління репутацією White, 17 років корпоративної кар'єри в pr та управління репутацією, в її професійному та творчому доробку: розробка та реалізація комунікаційних, антикризових стратегій і проектів, на її рахунку програми підготовки спікерів для групи СКМ, для великого рітейлу, а також диплом MBA Києво-Могилянської Бізнес Школи. 



Юля, чому вирішила піти з корпоративного життя і створити свій бізнес? 

Десь почула фразу: якщо хочеш працювати в компанії своєї мрії, потрібно її створити. Дуже відгукнулося, задумалась. Згодом це переросло в усвідомлений внутрішній запит, якому в якийсь момент вже не було сил опиратись. 

До того ж в моєму оточенні з'являлося все більше людей, які вже стали на шлях підприємництва. Я бачила метаморфози, які траплялися з цими людьми, і вони надихали. 

Змінити корпоративну стабільність на підприємництво - це як зробити крок в безодню. Ніякої опори або парашута, суцільна темрява, в якій треба розпалити вогонь ідеї і намацати тверду землю під ногами. При цьому з'являється відповідальність не тільки за себе, але і за команду, і ризикуєш ти тепер не чужими грошима, а виключно своїми. 

Коли працюєш топ-менеджером, твій результат завжди залежить від корпоративних умов та взаємозв’язків в компанії. Завжди є спокуса виправдати невдалий крок, а чиїсь заслуги приписати собі. У своїй компанії твій результат - це твій результат. І мені, напевно, захотілося зрозуміти, а хто я є насправді? Без всіх цих приставок «PR директор» і великого кабінету. 

Як я вже сказала, це як крок у прірву, але одночасно це і величезний ковток свіжого повітря, від якого паморочиться голова. Немає рамок, політик, регламентів, а є океан можливостей, який і кличе, і лякає одночасно. Але боятися безглуздо, я вже увійшла в нього і готова кататися на хвилях. 

Зараз наше комунікаційне агентство White веде ряд проектів для компаній національного рівня. Ми зосередилися на таких напрямках роботи, як PR, SMM, організація івентів. Також у нас є задум створити освітній проект для тих, хто вкладає в свій професійний і особистісний розвиток. Проведення кіно-інсайтів за методом «Сінемалогія» - це один з форматів нашого освітнього проекту. 



Які PR кейси з твоєї корпоративної практики вважаєш цікавими і хочеш поділитися? 

Я дуже люблю кейс з компанії Glusco, в якій я в 2017-2018 рр. працювала директором з маркетингу. Ми підтримували чемпіонат України з авторалі і це мало соціальний посил: підтримка спорту - це підтримка молодих і талановитих українців, що було однією з цінностей компанії. Щоб відчути, прожити проект зсередини, я проїхала один з етапів гонки в якості штурмана з досвідченим першим пілотом, неодноразовим чемпіоном України. Це був справжній виклик собі, адже екіпажі готуються до перегонів місяцями, у нас же на підготовку було 2 тижні. Але це був несподіваний спосіб привернути увагу до Чемпіонату і заразити цим дивовижним видом спорту якомога більше людей. І нам це вдалося: ми отримали вражаючі відгуки в соціальних мережах, де розповідали про те, як проходить наш експеримент. 

Як сама знаходиш інсайти? 

Слухаю себе, свою інтуїцію, тому що інсайти - це рішення, до яких неможливо прийти в результаті докладного аналізу окремих елементів, а тільки за допомогою інтуїтивного розуміння цілісної картини ситуації, що склалася. Інсайт не підвладний логіці і важко пояснити, але при цьому саме завдяки інсайтам, якщо ми їх знаходимо, ми приймаємо правильні і життєво важливі для нас рішення. 



Є різниця між дієсловами «Дивитися» і «Бачити». На наших кіно-інсайтах ми розповідаємо як бачити головне, тобто знаходити рішення в чужих ситуаціях - з фільмів, щоб краще розібратися і знайти власний рецепт успіху. 
Новий кіно- інсайт за методом сінемології з Юлією Жаткіною збере підприємців, медіапрофі, кіногурманів в столичному PR BAR

Коли: 16 травня о 18.30 

Де: вул. Сагайдачного 6а 

Всі інсайти від міс Слоан, легендарного персонажа однойменної кіноісторії тут

Коментарі

Популярні публікації