В Україні з’явилася перша міська інтерактивна екостежка



Чотири типи лісів, став, струмок, яри, інтерактиви та ігри, зона з мольбертами для створення пейзажів. 24 травня в Голосіївському парку відкрилася екостежка для пішохідних прогулянок. 



Маршрут для прогулянок прокладений в київському Національному природному парку «Голосіївський» — єдиному в Україні та одному з кількох у світі національних парків, розташований у межах мегаполісу. Мета екопроекту — закохати українців в пішохідні прогулянки на природі і довести, що екологічна освіта може бути захопливою для дітей і дорослих. Перші відвідувачі вже мали змогу покрутити «колесо часу» та побачити, що відбувається з лісовими травами в різні пори року, порівняти свій слід із слідами лісових мешканців, а розмах рук із розмахом крил птахів, вгадати за голосом лісових птахів, взяти участь у «білкавотчингу» — фотографуванню білок, та зробити селфі в найживописніших куточках лісу.


Проект створений за сприяння INTERTOP Ukraine та за підтримки Міністерства екології та пр
иродних ресурсів України. Екостежку відкрили заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко, CEO INTERTOP Ukraine Сергій Бадрітдінов, виконуючий обов’язки директора Національного природного парку «Голосіївський» Олександр Чорнобров та спеціальна гостя — телеведуча Ольга Фреймут. Розібратися хто є хто в Голосіївському лісі присутнім на відкритті допомагала відома екоблогерка Маріанна Бойко — вона провела першу екскурсію стежкою. 







«Як свідчать дослідження, 10-хвилинна прогулянка здатна позбавити від безсоння, а 25 хвилин пішої ходи щоденно продовжують життя на 3-7 років. Тому ми хочемо, щоб якомога більше людей гуляли на свіжому повітрі, щоб вони знали, яка чудова природа в нашій країні. Інтерактивна екостежка в Голосіївському лісі — лише перший крок, ми плануємо відкрити маршрути для пішохідних прогулянок і в інших містах України», – розповів на відкритті екостежки представник організаторів проекту Сергій Бадрітдінов. 




Під час прогулянки екостежкою довжиною близько 3 км можна не лише подихати лісовим повітрям, але й дізнатися, що таке екосистема, з чого вона складається, та навчитися піклуватися про природу. 



«Головна мета цього екопроекту — просвітництво. Дати дорослим та дітям, які прийдуть сюди на прогулянку, розуміння того, що відбувається в екосистемі, що таке довкілля і навіщо його берегти. Ми плануємо продовжувати цю роботу і надалі – в Національному природному парку «Голосіївський» має постати сучасний екоосвітній центр», — зазначив заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко.


Більше про проект можно дізнатися тут
Точна геолокація тут


Коментарі

Популярні публікації