FASHION FILM FESTIVAL KYIV-2019. Синергія моди та кіно


18 травня на кіностудії FILM.UA вдруге відбувся Fashion Film Festival Kyiv, організований FILM.UA GROUP та Ukrainian Fashion Week. Цього року до участі в конкурсній програмі фестивалю було подано 95 робіт, серед яких журі обрало 18 фіналістів.



 Ґран-прі фестивалю перемогу в категорії Best Fashion Film та приз 50 000           гривень отримав фільм BORN TO, режисер Павло Буряк.
                                                   
                                                          Best Fashion Film:



  У категорії Best Fashion Story переміг фільм LOVE2, режисер Ярослав Бугайов.    Він отримав ґрант на 20 000 гривень від компанії FILM.UA на оренду павільйону.

                                                            Best Fashion Story: 




    Журі відзначило також фільм SAUVAGE режисерки Анастасії Мілевської, який  переміг у категорії Best Production. Авторка отримала ґрант від компанії PATRIOT Rental на технічне забезпечення зйомок 20 000 гривень.

                                                           Best Production




Спеціальний приз від генерального партнера фестивалю – компанії Visaдістав режисер фільму FROM BEYOND Jordan Blady. Уся знімальна команда фільму отримала керамічні каблучки з NFC-чипом, якими можна користуватися так само, як безконтактною карткою Visa.





Fashion Film Festival Kyiv-2019 вже вдруге став яскравою подією у культурному житті Києва. Фестиваль відвідало близько 1200 гостей, і кожен із них мав нагоду взяти участь у лекціях, public talks, переглянути fashion-фільми українських та зарубіжних режисерів.














У межах фестивалю відбулась національна прем’єра повнометражної документальної стрічки See Know Evil, яка присвячена життю і творчості Давіде Сорренті, культової фігури світу моди, фотографії та молодіжної культури 1990-х.




Цьогоріч організатори вирішили скористатися на повну унікальними можливостями майданчика фестивалю і провели воркшоп Short On The Spot – новий формат сучасного фільммейкінґу, учасники якого протягом 8 годин, не залишаючи кіностудії FILM.UA, зняли, змонтували та представили глядачам власні fashion-відео. Керували цим процесом досвідчені тьютори – режисер та креативний продюсер fashion-фільмів Павло Буряк, фотограф, режисер та автор fashion-фільмів Ярослав Бугайов, режисер та арт-директор fashion-фільмів Дар’я Рубінштейн, а також режисер Дмитро Куєвда, який приєднався до проекту на етапі відбору відзнятого матеріалу та монтажу.




Спікерами фестивалю стали професіонали світу моди, медіа та кіно. Своїм баченням актуальності створення відеоконтенту поділилися креативний продюсер Vogue UA TV Ольга Жижко та редактор відділу моди Vogue UA Веня Брикалін. Стилістка та художниця з костюмів повнометражного фільму «Віддана» Леся Патока розповіла аудиторії про тонкощі та труднощі роботи над образами для історичного кіно.



Спеціально запрошений організаторами член міжнародного журі конкурсної програми FFFK-2019, куратор багатьох міжнародних фестивалів та співзасновник Berlin Fashion Film Festival Ніколо Монтанарі (Велика Британія) та директор з маркетингу FILM.UA GROUP Поліна Толмачова розповіли численній аудиторії про нові тенденції у створенні відеоконтенту та основні складові його успішної промоції.



Фестиваль завершився урочистим нагородження переможців конкурсної програми. Церемонію вела відома телеведуча Кароліна Ашіон.



Директор фестивалю – Анастасія Верлінська
Програмний директор фестивалю – Петро Мамчич
Продюсер фестивалю – Катерина Кохановська
PR та комунікації – Катерина Федичина
Партнери Fashion Film Festival Kyiv-2019:
Компанія Visa – генеральний партнер
Fairmont Grand Hotel Kyiv – партнер міжнародної програми фестивалю
PATRIOT Rental – партнер призового фонду
Finlandia Vodka – партнер фестивалю
Mary Kay – beauty-партнер





Світський партнер Церемонії – мультимедійний портал Jetsetter.ua
Партнер фестивалю – незалежне lifestyle-видання Bit.ua
Радіопартнер фестивалюOld Fashioned Radio















Коментарі

Популярні публікації