Koktebel Jazz Festival 2019 відбудеться у Києві


Koktebel Jazz Festival 2019 пройде 6 - 8 вересня на Трухановому острові у форматі "Творча дача" 


У 2019 Koktebel Jazz Festival пройде в Києві на березі Дніпра. У програмі заплановані резиденції "Острів Крим", присвячена мистецтву кримських артистів, "Кoktebel Jazz Stage" у партнерстві з ЮБК, "Koktebel free beech club" у партнерстві з творчою спільнотою та київським клубом "Х.Л.А.М". Буде багато авторської української музики, нові проекти відомих музикантів і секретні гості, багато перформансів та імпровізацій. Обов’язково відбудеться вже традиційний фестиваль "Артишок" з майстер класами, творчими зустрічами та майстернями. Організатори обіцяють сюрпризи та несподівані активності. Запланована традиційна дитяча програма та майданчик ретро джазу. 



1. "Чому у Києві, а не в Чорноморську?" 

На жаль, іноді не співпадають бачення напрямів розвитку фестивалю та місцевих органів влади. В умовах децентралізації саме місцеві органи самоврядування визначають пріоритети. Для когось розвиток подієвого туризму на часі, а для когось важливі інші речі. Наприклад, розвиток промислового потенціалу міста. Цього року майданчиків для Фестивалю у дуже красивому і затишному місті не знайшлося. 

Щоб уникнути непорозуміння підкреслимо: Фестиваль просив надати саме місце, а не кошти. Але комерційні умови виявилися значно вище фестивальних можливостей з урахуванням того, що дві третини подій Джаз Коктебель - публічні, а вимоги грантів потребують доброго обґрунтування і реальних цін. 

Але Джаз Коктебель дякує всім друзям з Чорноморська. Ми вдячні, що вони намагалися зберегти фестиваль у своєму місті: писали петиції, листи, а також були дуже гостинними та допомогали нам всі ці три роки. 

2. Чому "Творча дача" та на що чекати?

“Бачити нові можливості” - це давній мем команди Джаз Коктебель. Творчу відпустку часто проводять поруч - на дачі. Ми хочемо відпочивати, тестуючи нові формати та проекти, ми хочемо згадати атмосферу перших фестивалів біля Карадагу та Дому-Музею Волошина, який народився саме у Києві. 

Ми запланували три арт-резиденції. Кожна з особливою програмою: 

"Кoktebel Jazz Stage" у партнерстві з ЮБК 

"Koktebel free beech club" у партнерстві з творчою спільнотою та київським клубом

"Х.Л.А.М". Саме тут можна буде почути сучасну і цікаву електронну музику, прийняти участь у майстер-класах, лекціях, кінопоказах нашого традиційного фестивалю сучасного мистецтва "Артишок"

І третя, дуже важлива для нас резиденція, буде присвячена сучасній кримській культурі та нагадає всім, що Крим і Коктебель - там, де ми. І це Україна. Поки її робоча назва "Острів Крим". 

І як завжди все буде дуже атмосферно і затишно, буде багато нової музики та буде багато наших друзів-музикантів, які вже долучились до підготовки особливої програми. Ми запропонуємо нашим гостям стати дачниками, але творчими, прийти до нас всією родиною і знайти кожному щось до душі. 

3. " Що буде далі?" 

Обов'язково буде Koktebel Jazz Festival 2020 на березі моря. І як завжди буде море, гарні люди поруч, чудова музика, яка проведе всіх у окрему реальність Джаз Коктебелю і ми будемо щасливі разом! 

Вже восени ми поїдемо до експедиції дивитись нові локації та будемо шукати таких же мрійників, як і сам фестиваль з 17-річною історією. Джаз Коктебель відкритий до пропозицій та партнерств ! 

І дуже важливо: ми дякуємо Києву. Дякуємо всім, хто зараз так допомогає команді, за підтримку та за таку чудову можливість спробувати зробити щось нове та цікаве. А також за розуміння цінності бренду Джаз Коктебель як кримського та українського Фестивалю. Вперше за п'ять років після вимушеного переїзду нам не пропонували змінити назву! 

Дякуємо за підтримку Департамент культури КМДА, КП "Центральний парк культури та відпочинку м. Києва”, КП "Плесо" та їх керівникам та співробітникам.

За новинами слідкуйте: https://www.facebook.com/koktebeljazz/

Коментарі

Популярні публікації