Перше відкриття інтерактивної виставки про Україну - Ukraine WOW

У середу, 13 листопада, на території Центрального залізничного вокзалу, у новому виставковому просторі “Багажне відділення з рампою. Корпус В”  відбулось перше відкриття Ukraine WOW. Уже 14 листопада вона відкрилася для всіх відвідувачів!


Виставка покликана розповісти про все найкраще, що є в Україні, та надихнути українців більше подорожувати. Ukraine WOW це сім смислових блоків, які знайомлять з Україною так, ніби він подорожує нею в потязі. Зони виставки: “Купе”, “Перше знайомство”, “Бесіда по душам”, “Сон”, “Зупинка”, “Здача купе”, “Прибуття”. Ukraine WOW показує країну, вдивляючись у її географію і культуру, природні багатства та промисловість, в історії великих українців минулого і тих, хто творить наше сьогодні. Роздумує про мрії та сподівання і задає питання про майбутнє, яке залежить від кожного з нас. 




Головні експонати Ukraine WOW: перша надрукована в Україні книга — “Апостол” Івана Федорова, сстанній автопортрет Казимира Малевича, скульптури Олександра Архипенко, 10 із 14 унікальних літер абетки Георгія Нарбута, срібні гривні Київської Русі та інше. 
Інтерактивні інсталяції та віар-зони Ukraine WOW: скульптура Батьківщини-мати, Невицький замок, серце України, тунель кохання, хата Поліни Райко та інше.  
Локація. Це новий виставковий простір від Укрзалізниці площею 3900 кв м на Центральному залізничному вокзалі у приміщенні колишнього багажного відділення. Воно не експлуатувалося з 2000-х років. Місце зберегло свою автентичну назву “Будівля багажного відділення з рампою, корпус В”. Тепер це новий майданчик для виставок, конференцій, показів мод. І все це — прямо в серці української столиці. І його перша виставка — Ukraine WOW.












Команда і партнери проєкту. Над створенням Ukraine WOW працювала агенція Gres Todorchuk. Куратори проєкту — Євгеній Стасіневич та Ксенія Малих. Дизайн Ukraine WOW розробила агенція Banda, автори бренду України — Ukraine NOW. Мультимедійні інсталяції готує команда Photinus. Серед численних партнерів Ukraine WOW: Ukrainer, Depositphotos, Expolight, Fiori, Ощадбанк, Interpipe, Dragon Capital, Глуско, Socar, GE Global Growth Organization, Pictoric, «Книга-мандрівка. Україна» та інші.

Графік роботи виставки: 11:00-20:00 (понеділки вихідні). 
Вхід на виставку: 50 грн. Для дітей до 12 років, пенсіонерів, учасників бойових дій - безкоштовно за наявності посвідчення

Коментарі

Популярні публікації