Українська художниця ZINAЇDA візьме участь в мульти-артпроекті "Генезис", який відкриється 31 жовтня у «Танцюючому будинку» в Празі (Чехія).


Художниця презентує відеороботу «Трансформація», в якій переосмислює архетипи, які притаманні культурі і традиціям українського народу: символізм і образність, переплітаючись одне з одним, демонструють трансформацію – тобто рух, зміни транслюють колообіг життя.



Життя – то течія вічності. Воно має початок, та чи має кінець? Людина народила загадку: живе народжує cмертне, cмертне народжує живе. Відгадка стала образом джерела життя у всесвіті – яйцем, яке є одвічним символом трансформації.



За словами організаторів проекту, «Генезис» – це шлях до внутрішнього переосмислення глядачем себе і світу, своїх мотивів і ролі через мистецтво в різних його проявах: у живопису, скульптурі, інсталяції, відео або в перформансі.

Три поверхи виставки, кожен з яких розділений на окремі зони, представляють різні кроки на шляху до перемоги над собою: прийняття виклику, подолання внутрішніх сумнівів і перешкод, зміна оточення через себе, новий взаємозв'язок, внутрішній діалог, переосмислення.

Відео «Трансформація» було презентовано на Першій Київській бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012.
Українська художниця ZINAЇDA візьме участь в мульти-артпроекті "Генезис", який відкриється 31 жовтня у «Танцюючому будинку» в Празі (Чехія).



Виставка триватиме до 6 листопада.

Коментарі

Популярні публікації