Укрпошта випустила художній конверт, оздоблений орнаментом з робіт учасників проєкту АРТРЕХАБ


04 грудня з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України було презентовано немаркований художній конверт, випущений Укрпоштою спільно з благодійною організацією Артрехаб та мисткинею ZINAЇDA. 



Конверт прикрашають фрагменти робіт п’ятьох ветеранів та волонтерів — орнамент, намальований під час арт-реабілітаційних занять, зокрема Олександра Соболя, Тараса Глушко, Вадима Бойко, Руслана Боровик та Лариси Микитьон. 

Мета проєкту — привернути увагу суспільства до проблем реабілітації ветеранів та важливості арт-терапевтичних заходів у цьому процесі. 





«Я радію, що роботи ветеранів побачать ще більше людей. В основі діяльності громадської організації Артрехаб є практика арт-реабілітації за авторським методом, що базується на декоративно-прикладних техніках традиційних мистецтв України. Ідея використання мистецьких практик у психологічній реабілітації виникла через мої глибокі переконання, що творчий потенціал — це допоміжна сила, важливий ресурс для відновлення психологічного стану та його гармонізації. Наша команда, яка складається з менеджерів, психологів та художників проводить заняття в лікарнях, реабілітаційних та дитячих психологічних центрах на постійній основі, а також бере участь у художніх акціях з дітьми з особливими потребами», - сказала засновниця Артрехабу ZINAЇDA на офіційній церемонії спецпогашення марки на конверті. 



«Цього дня ми чекали з нетерпінням. Малюнки наших учасників тепер на конвертах. Як тренер пишаюся роботою кожного. Приємно згадувати моменти творення робіт, що побачила на виставці присвяченій презентації конверта Укрпошти та Артрехаб. Як автор одної з робіт, що ввійшла до дизайну конверту, я горда, що вона стане частинкою 50 000 послань. Саме так я сприймаю проєкт Зінаїди за методикою "червоної нитки". Це послання передаватиметься з рук в руки з любов'ю до людей, які захищають нашу землю, з любов'ю до кожного, хто долучився до проєкту. Нас усіх об'єднала червона нитка любові» - додала волонтерка Лариса Микитьон. 







Усі присутні на презентації мали змогу підписати та відправити лист миру міжнародним організаціям та послам доброї волі. Флешмоб #free_from_war, має нагадати світові про важливість миру і про ціну, яку військовим доводиться платити за його відновлення. 

Протягом року конверт можна придбати у будь-якому відділені поштового зв’язку. 

______________________
З 5 грудня 2019 по 10 січня 2020 у приміщенні Музею пошти за адресою вул. Андрія Шептицького, 16\4, триватиме виставка робіт ветеранів та волонтерів, що їх створено під час арт-реабілітаційних занять Артрехаб. Вхід вільний. Режим роботи: вівторок-четвер (9.00-16.00).

Артрехаб — благодійна організація, що допомагає людині, котра опинилася в складній життєвій ситуації, в її психологічному відновленні. Артрехаб проводить арт-реабілітаційні заняття за методою художниці ZINAЇDи «Техніка червоної нитки». Нині Артрехаб працює з ветеранами й волонтерами АТО ООС, членами їхніх сімей. 



+38 066 308 48 00 (Катерина) 

Коментарі

Популярні публікації