3D-персонажі, запах кориці і справжній ельф – що чекає на глядачів у «Лапландії 360»


Києві на Софійській площі стартувало нове інтерактивне шоу для дітей і дорослих «Лапландія 360. Інтерактивна подорож до Санти». Новорічний проект з ефектом занурення в казковий світ розмістився прямо біля головної ялинки країни.



Шоу відбувається у спеціальному просторі площею 150 кв. м. Провідником у віртуальну Лапландію служить ельф Ейнар, який розповідає про все, що відбувається навколо глядача і під його ногами. Він жартує, просить відшукати 4G-кристал, знайомить з селищем ельфів, рогокотом Робертом, який бавиться хімічними експериментами, і, звичайно ж, із самим Сантою.




У шоу-подорожі задіяно 8 персонажів, з яких один реальний – супроводжує глядачів у залі, а решта – голографічні. Ще 22 мешканці Лапландії – анімаційні 3D-персонажі.

Шоу продумано до дрібниць. Наприклад, коли ельф каже: «Відчуваєте? Запах різдвяного печива!» – глядачі його відчувають, адже в залі використовуються ароматизатори печива і кориці.






«Ідея «Лапландії 360» заснована на дитячих і дорослих мріях, тому що кожен хоче побувати у чарівному місці Лапландії, де здійснюються бажання. І цієї зими наша команда побажала, щоб вони почали втілюватися у життя в найбіль святковому місці столиці, – ділиться Наталія Гончар, директор компанії Starlight Entertainment. – Нам давно хотілося масштабувати проекти, які ми створюємо на ВДНГ з року в рік, при цьому вийти за межі однієї локації. Цього року реалізувати наші мрії допоміг партнер казкової подорожі – Київстар. Ми завжди робимо красиві та незвичайні проекти, які відрізняються інноваційністю та ефектністю. І «Лапландія 360» не стала винятком».

«В одному шоу ми поєднали 3D-mapping 360, проекційну підлогу і голографічну проекцію. Об’єм проекту становить 4 терабайти контенту в розширенні 19К. Для порівняння: в IMAX ви бачите 4К. Усього ми створили 350 кв. м проекційної поверхні і 23 хвилини 3D-графіки, – розповідає Остап Хитрук, засновник студії мультимедійних рішень Magic Innovations, чия проекція на честь Євробачення на Батьківщині-матері потрапила до Книги рекордів України. – Ми створюємо проекти по всьому світу, спілкуємося із зарубіжними колегами, і при цьому ніде не зустрічали аналогів «Лапландії 360», створених для масового споживача і з таймінгом близько 20 хвилин».

Процес реалізації проекту зайняв півроку. За словами Наталії Гончар, робота проводилася в умовах найжорсткішого таймінгу: «У травні ми узгодили ідею і формат проекту. Потім ми взялися за розробку сценарію. Крім унікального контенту і виконання, в цей проект ми ще заклали філософію Санти XXI століття – він у нас сучасний, стильний і симпатичний».

«Ми знімали, монтували і рендерили контент практично нон-стоп протягом 3 місяців. Останні два тижні студія працювала у дві зміни по 24 години, – розповідає Остап Хитрук. – Під проект «Лапландія 360» був посилений парк дизайнерського обладнання, а для створення фінального анімаційного ролика була спеціально створена рендер-ферма. При цьому навіть у таких умовах деякі епізоди рендерилися протягом більше, ніж 70 годин!»

Компанія Starlight Entertainment – творці популярних зимових шоу на ВДНГ «Вартові Мрій», «Дім таємничих пригод», шоу 5D «Winterra. Легенда казкового краю», шоу-казки «Резиденція Діда Мороза».

Magic Innovations – міжнародна студія мультимедійних рішень, яка створює масштабні wow-проекти по всьому світу на стику креативної ідеї, 3D-графіки та інноваційних технологій.

Коментарі

Популярні публікації