FINCH + CASTA EYEWEAR презентують перший курований показ в доповненій реальності

Український бренд FINCH четвертий раз поспіль презентує нову колекцію в рамках Ukrainian Fashion Week. Цього разу в партнерстві з українським брендом CASTA EYEWEAR і колаборації з художницею Юлією Бєляєвою дизайнери створили першу в Україні колекцію з елементами доповненої реальності та з використанням технології 3D-друку.


Куратором показу виступить Костянтин Дорошенко — арт-критик, куратор сучасного мистецтва, автор численних проєктів в Європі, Азії та США. 

“Це буде мистецьке шоу, існування якого виходить за кордони часу та простору, поєднує речі абсолютно реальні з віртуальністю (...) Дизайнери FINCH Катерина Бякова і Максим Голуб разом з креативним директором CASTA EYEWEAR Андрієм Тітаренком є представниками сучасних компаній, які пропонують більше ніж товар, ніж ужитковість — відчуття, враження, гру, новий досвід,” — розповідає Костянтин.

"У світі епохи Instagram розмиваються кордони між нашими віртуальними і реальними образами, і реальність вже не може існувати як незмінна істина. Цим проєктом ми хотіли започаткувати дискусію про те, що ми, люди, хочемо залишити для себе в підвладному смерті фізичному світі, а що заберемо з собою у вічність віртуальності,” — розповідають про концепцію дизайнери Катерина Бякова і Максим Голуб. — ”Колаборація об'єднала однодумців, і в процесі проєкт вийшов ще більш багатогранним. Результат нашої роботи після презентації буде продовжувати жити в мережі своїм життям, і дуже цікаво, який відгук це отримає в українському та світовому модному середовищі".

“В процесі релізу нової колекції SVITLO ми працювали з доповненою реальністю, і думали, як посилити ефект. Тоді до нагоди став сумісний проєкт з FINCH. Наші погляди на сучасний дигітальний дискурс і інтеграцію доповненої реальності в життя людей унікально збігаються,” — заявив Андрій Тітаренко.

Катерина Бякова, відповідальна за кутюрні образи FINCH, додає: “Масивні і гіпертрофовані аксесуари, створені для колекції, та елементи одягу спроєктовані такими, щоб їх було цікаво залучати до взаємодії з малими та великими об'єктами в камері смартфону, при цьому ми залишились у повній гармонії зі своєю естетикою. Чоловічі образи доповнює взуття від бренду OUTFIELD.”






В експозиції будуть представлені скульптури української мисткині Юлії Бєляєвої, яка вже давно успішно працює з технологіями 3D і віртуальної реальності. Ідея колаборації з‘явилась за декілька місяців до створення концепції показу нової колекції. В процесі підготовки до презентації саме Юлія займалася скануванням, обробкою, друком і довершенням фігур моделей, одягнутих в речі FINCH та окуляри CASTA EYEWEAR. "Мені прийшла до вподоби концепція цього проєкту, і наше спільне з дизайнерами ставлення до технологій 3D моделювання ідей, думок і почуттів; віртуальної і доповненої реальності. Тому я погодилась на цю колаборацію, і вважаю реалізацію вдалою,” - коментує Юлія.
Принт нової колекції створений японським каліграфом Такахіко Ісіі, який спеціально для колаборації з FINCH виконав написи “Віртуальність”, “Реальність”, “Життя” у вигляді японських ієрогліфів. Разом із, як зазначив 
куратор Костянтин Дорошено, “постіронічними гаслами” Максима Голуба: “Віртуальність сповнена веселощів”, “Реальність сповнена розчарування”.

Окремим експонатом експозиції стане репліка нігаугек — перших в світі сонячних окулярів, відтворених майстром з острова Сахалін Дмитром Ігумновим.

Продюсером проєкту виступила Єлизавета Боборикіна, операційний директор FINCH і культурний менеджер.

AR-реалізація виконана командою FFFACE, з якою бренд FINCH вже працював для створення маски з принтом швейцарської мисткині Маріанни Холленштайн. FINCH та FFFACE наразі створюють базовий гардероб з елементами доповненої реальності, який стане наступним кроком AR-інтеграції для дизайнерського бренда, реліз капсули запланований на початок весни 2020.



Відеодокументацію проєкту забезпечує продакшн Videohead: в соцмережах покажуть, як втілювалась у життя колаборація. Організаційними питаннями займалася агенція Friends recommend. 3D сканування, прототипування і друк — 3D Fun.
Дизайнери брендів запрошують до взаємодії з новою колекцією, реальними і віртуальними арт-об‘єктами, Instagram-масками і фільтрами в Мистецький Мистецький Арсенал, де презентація триватиме протягом 1 та 2 лютого в арт-спейсі Ukrainian Fashion Week.

Коментарі

Популярні публікації