Як зміниться життя киян найближчим часом

Які зміни чекають на киян у зв'язку із карантином у найближчі дні: 
  • з понеділка 23 березня міський транспорт перевозитиме лише працівників критично важливих підприємств, а пускатимуть у траснпорт за спецперепустками 
  •  спортивними й дитячими майданчиками користуватися заборонено
  •  від середи 25 березня в магазинах та аптеках у приміщеннях має бути не більше 1 людини на 10 квадратних метрів
Для недопущення розповсюдження вірусної інфекції, на виконання протоколу Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21.03.2020 № 16 «Про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, та введення додаткових обмежувальних заходів на території міста Києва» у столиці проводять інформаційну та роз’яснювальну роботу щодо заборони користування дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах та на прибудинкових територіях.


«Карантин вводиться для того, щоб убезпечити більшість від можливого зараження. Ця ж більшість сприймає карантин, як канікули. На жаль, велика кількість дітей продовжує гратися на майданчиках, а спортсмени відвідувати ворк-аути. Це неприпустимо в умовах пандемії та надзвичайної ситуації в Україні. У боротьбі з вірусом головна зброя – відповідальність та дотримання таких простих правил, як залишатися вдома, замість прогулянки на дитячому майданчику», – зазначив в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Підприємства, що входять до КО «Київзеленбуд», почали розміщувати на дитячих і спортивних майданчиках інформацію про заборону користування ними на час карантину. Подібні таблички будуть розміщені і в зонах відпочинку на території київських лісів.


Крім того, керуючі компанії з обслуговування житлового фонду розмістять цю інформацію на дитячих майданчиках і у дворах житлових будинків.

У Києві з 25 березня згідно протоколу №16* (посилання на документ наприкінці статті) в аптеках і продуктових магазинах встановлять нові правила, які передбачають, що має бути не більш ніж 1 людина на 10 квадратних метрів.

"Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), керівникам мережі продуктових магазинів та аптек забезпечити наявність споживачів в торгівельному приміщенні в кількості 1 особа на 10 м2 та забезпечити заходи щодо дотримання санітарних норм." (пункт 15 протоколу 16)
З понеділка 23 березня у Києві громадський транспорт перевозитиме тільки працівників підприємств, «що забезпечують критично важливі сфери життя міста». «Це медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, фахівці сфери ЖКГ, люди, які працюють в продуктових магазинах та аптеках, а також співробітники стратегічних підприємств», - повідомив міський голова.

"З 00.00 год 23.03.2020 року Комунальній службі перевезень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) при необхідності залучити перевізників будь-якої форми власності, які здійснюють перевезення пасажирів на автомобільному наземному транспорті, для перевезення за окремо визначеними маршрутами виключно тих осіб, які мають відповідні спеціальні квитки, посвідчення особи та засоби індивідуального захисту." (пункт 4 протоколу 16)
"Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) забезпечити виготовлення та видачу підприємствам, установам, організаціям, які забезпечують життєдіяльність міста Києва, спеціального квитка для перевезення їх працівників у міському наземному транспорті (трамвай, тролейбус, автобус)." (пункт 2 протоколу 16)
Також, у Києві встановлено режим надзвичайної ситуації. У Києві встановили режим надзвичайної ситуації регіонального рівня із метою запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2. Про це йдеться у розпорядженні КМДА № 488 від 20.03.2020. Окрім того, у столиці створили спеціальну комісію з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру регіонального рівня в місті Києві. Керівником спеціальної комісії призначено першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника.


Коментарі

Популярні публікації