International Young Designers Contest 2020


5−8 жовтня 2020, Київ
IYDC (International Young Designers Contest), один із наймасштабніших та найвпливовіших професійних конкурсів у Східній та Центральній Європі, відбудеться у новому унікальному форматі. Цього року через глобальну пандемію, спричинену COVID-19, заходи по рограми IYDC
будуть організовані повністю в режимі онлайн. Команда IYDC вважає, що діджитальний формат відповідає вимогам сучасної ситуації та водночас надає молодим талановитим дизайнерам можливість навчитися працювати у нових реаліях.Організатор конкурсу – Ukrainian Fashion Council. Проведення конкурсу відбувається за підтримки Українського культурного фонду. Партнером конкурсу та співорганізатором Fashion Visual Art Residence став IED – Istituto Europeo di Design.


IYDC 2020 об’єднає найкращих молодих дизайнерів у першу чергу Східної та Центральної Європи. Унікальна концепція відбору конкурсантів дає підстави сміливо заявляти про це, адже кожен учасник International Young Designers Contest є переможцем професійного конкурсу у своїй країні, що забезпечує безпрецедентний рівень конкурсантів та увагу міжнародної fashion-спільноти до проведення конкурсу. Свою участь у IYDC 2020 підтвердили 13 країн, у 5 з яких на сьогодні вже пройшли національні відбори. Оргкомітет очікує у фіналі рекордну кількість учасників за час існування конкурсу – 22 молоді дизайнери представлятимуть Естонію, Латвію, Литву, Молдову, Польщу, Угорщину, Україну, Чехію, а також Азербайджан, Білорусь, олгарію та Словенію, які приєдналися до конкурсу вперше.
«Молоді таланти народжуються і потребують підтримки, незалежно від того, що відбувається у світі. Позбавити їх можливості продемонструвати себе і свій творчий потенціал, аргументуючи це глобальними катаклізмами, було б несправедливо і безвідповідально. Тому для нашої команди провести конкурс у цьому році − принципова позиція. Не фокусуватись на перешкодах, а знаходити рішення, об’єднуючи зусилля з нашими партнерами. Нас надихає, що кількість фіналістів цьогоріч зросла. Ми дуже вмотивовані й налаштовані оптимістично», − зазначила керівниця проєкту Вікторія Харченко.
Цього року серед фіналістів – «незалежний учасник», який був обраний оргкомітетом IYDC. Його роботу відібрали на конкурсній основі серед заявок із країн, які не проводять національні конкурси чи ще не мають партнерства з IYDC, а саме з Гани, Іспанії, Канади, Нідерландів та Франції. Незалежний дизайнер-учасник IYDC 2020 представлятиме Нідерланди.
Презентація фіналістів та їхніх колекцій відбуватиметься з 5 по 7 жовтня на офіційному Youtube-каналі Ukrainian Fashion Week. 8 жовтня, під час онлайн-пресконференції всіх учасників конкурсу, членів журі, партнерів конкурсу з акредитованими міжнародними та українськими медіа, буде оголошено переможця IYDC.
Переможець International Young Designers Contest 2020 отримає Ґран-прі $5000 для розвитку свого бренду від організаторів конкурсу, а також стипендію від Istituto Europeo di Design на навчання на одному із літніх курсів IED.
За два роки існування IYDC презентував 36 фіналістів із 16 країн Східної та Центральної Європи. International Young Designers Contest створив сильне ком'юніті та налагодив міцні партнерські зв'язки між 17 організаціями, кожна з яких є провідною інституцією у роботі з молодими дизайнерами у своїй країні.
Ініціюючи проведення конкурсу в такий складний час, Україна підтверджує своє лідерство як центр для відкриття та промоції молодих талантів у європейському культурному середовищі.

Коментарі

Популярні публікації