Український медіа-арт: віртуальний Чорнобиль покажуть на міжнародному фестивалі MADATAC (Іспанія)

Вперше українські митці продемонструють діджитальну експозицію присвячену Чорнобилю на міжнародному медіа-арт фестивалі MADATAC (Іспанія).Через введення карантинних заходів у всьому світі, виставка відбудеться у онлайн форматі, а тому відвідати її зможуть усі охочі. Проєкт реалізується за підтримки Українського Культурного Фонду та сприяння Державного агентства України з управління зоною відчуження.


Коли? З 20 липня більше 50 митців отримають можливість долучитись до віртуальної арт-резиденції, щоб створити нові експонати та вже в жовтні 2020 року представити їх на фестивалі MADATAC в Іспанії. Подати заявку можна тут: OPEN CALL


Де? Слідкуйте за анонсами у соцмережах проєкту: facebook.com/ArtefactArtProject/
та на сайті: Chernobyl33.artefact.live
Що це? Після успіху на медіа-виставці ARTEFACT: Chernobyl 33 у Києві, українських митців запросили до іспанської столиці Мадриду показати свої роботи в рамках відомого медіа-арт фестивалю MADATAC. На віртуальній виставці будуть не тільки експонати, створені під час тогорічного проєкту, а й нові – спеціально зроблені для цієї експозиції, з використанням VR та AR-технологій, лазерних та відео-інсталяцій, нейроінтерфейсу та параметричної архітектури у діджитальному форматі. Сучасне медіа-мистецтво переосмислює чорнобильську трагедію та презентує нові сенси сучасної України у світі. Проєкт уже отримав багато уваги зі сторони преси та міжнародної спільноти, а тому зараз час презентувати його в Європі.




Коментарі

Популярні публікації