Ukrainian Fashion Week за підтримки Українського культурного фонду презентує четверту історію Action: Sustainable Fashion – DevoHome

Тканини з конопель є дуже популярним матеріалом як серед сталих брендів, так і серед споживачів. Процес вирощування, обробки та подальшого використання конопляної сировини є максимально етичним стосовно довкілля та людей. Саме тому sustainable-виробники дедалі частіше використовують цю тканину для створення одягу. Більше того, висока якість та екологічні властивості цього матеріалу є дуже запотребованими сьогодні.
Процес роботи із коноплею як сировиною для виготовлення текстилю все ще досить дорогий і складний. Однак Україна має всі шанси працювати у цьому напрямку текстильної промисловості ­– через сприятливі для цього умови і традиції. 


Бренд одягу та домашнього текстилю із конопляного волокна DevoHome відновлює екосистему ідентичності, орієнтуючись на інновації та переосмислення українських традицій.
Команда бренду вже сьомий рік поспіль продовжує підтримувати 12-ту і 14-ту цілі програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (відповідальне споживання та збереження морських екосистем).
«Ми перші у світі, хто розробив та пропонує інноваційне хутро на основі нетканого волокна із конопель як замінник натуральному та екохутру», – розповіла засновниця бренду Оксана Дево.
Інноваційний матеріал HempFur замінює тваринне й синтетичне хутро і за своїми властивостями придатний для пошиття конопляних шуб. 
Конопляне волокно – це міцний біорозкладний матеріал, росте без гербіцидів і пестицидів, стійкий до шкідників, швидко поглинає і виділяє вологу, гіпоалергенний; забезпечує прекрасну регуляцію температури та циркуляцію повітря.
Бренд виробляє також натуральний конопляний утеплювач, який використовують для пальт, жакетів і жилетів як заміну пуху і синтетики, що зазвичай використовується в мас-маркеті.


DevoHome наголошує на тому, що при створенні свого продукту команда бренду відповідально ставиться до всіх ланок процесу, не вбиваючи природу, а відновлюючи традиційне для України виробництво текстилю з конопель.
Переглянути відеоісторію бренду можна за посиланням: 


Над проєктом Action: Sustainable Fashion працюють:
Дар'я Марусик, керівниця проєкту
Володимир Нечипорук, продюсер проєкту
Олександра Дімітрієвіч, арт-директорка проєкту
Таїсія Короткова, графічна дизайнерка проєкту
Едіє Дербішева, продюсерка знімальної групи
Тім Меір, оператор/режисер монтажу
Валерій Ведута, фотограф
Катерина Федичина, Оксана Шубіна та Катерина Будусова, комунікаційний відділ
Ірина Чиркова, літературна редакторка
Олена Сорока, Надія Невмержицька, Валентина Курченко, адміністративний відділ
Міра Марчук, асистенка проєкту
В роботі над проектом також використані архіви DevoHome



Коментарі

Популярні публікації