Художниця ZINAIDA презентує на UFW перформанс із показом колекції авторських хустин "Матуся"

2 вересня, о 20:00, в рамках Ukrainian Fashion Week, у «Мистецькому Арсеналі» (Київ, вул. Лаврська, 10-12), художниця ZINAIDA під час перформансу за участю акторів театру тіней TEULIS презентує колекцію авторських хустин "Матуся". ZINAIDA створила принти, в яких поєднує традиційні українські орнаменти з різними образами Батьківщини-матері. Саме цей монумент для багатьох є візитівкою і символом Києва. В колекції «Матуся» столична, київська хустина з легкої руки мисткині ZINAIDA знову повертається до нас в архаїчному орнаментальному вирішенні та з душею нового часу. 


На Ukrainian Fashion Week, головній події в національній індустрії моди, перформанс за участю акторів театру тіней TEULIS покажуть уперше. Презентація відбудеться 2 вересня, о 20:00, на головному подіумі UFW у «Мистецькому Арсеналі» (Київ, вул. Лаврська 10-12).

Деталі про хустини «Матуся»:
матеріал – шовк
розмір – 135 на 135 см
техніка - цифрового прямого друку

ZINAIDA — українська художниця, яка працює в суміжних медіа: відеоінсталяція, перформанс, кіно, декоративно-прикладне мистецтво. У своїй філософії звертається до теми самоідентифікації, що бере початок у самобутності, красі й щирості українських обрядів, звичаїв та культурних традицій. Темами проєктів художниці є дослідження міфологем, національних та архаїчних образів. Завдяки такому наративу, ZINAIDA винаходить мову, якою звертається до світу, розповідаючи про унікальність України. Тема Києва також постійно присутня у творчості художниці.
ZINAIDA переконана, що індустрія моди стала сценою, за допомогою якої візуальне мистецтво, музика й кіно комунікують із ширшою аудиторією. Її робота у сфері моди також набуває різної форми: від перформансів до інсталяцій, від принтів на основі художніх картин до відеопроєкцій і колекцій. У 2017 році відеоробота художниці «Трансформація» стала прототипом для поштової марки до 20-річчя Ukrainian Fashion Week.
З 2014 року ZINAIDA є членкинею Національної спілки художників України. Як фасилітаторка брала участь у проєкті Marina Abramovich: In Residence (Kaldor Public Art Project, Австралія). 
Роботи ZINAIDA зберігаються у приватних колекціях України, Великобританії, Іспанії та США, а також у публічних зібраннях фонду Fondacion Caja de Burgos (Бургос, Іспанія) та Музею космонавтики імені С.П. Корольова (Житомир, Україна). Інсталяції авторки представлені в Національному музеї Революції Гідності («Білі сльози»), Київському академічному театрі «Київ модерн-балет» («Стіна»), театрі «Актор» (валяна баба з проєкту «Ще»). ZINAIDA є засновницею та менеджеркою волонтерської ініціативи ArtRehub.


WEBSITE: zinaida.art  INSTAGRAM: art_zinaida FACEBOOK: Zinaida.art EMAIL: z@zinaida.art

Коментарі

Популярні публікації