International Young Designers Contest 2020 анонсує міжнародний склад журі та спеціальні проєкт

Цього року через глобальну пандемію, спричинену COVID-19, заходи програми IYDC будуть організовані повністю в режимі онлайн. Команда IYDC вважає, що діджитальний формат відповідає вимогам сучасної ситуації та водночас надає молодим талановитим дизайнерам можливість навчитися працювати у нових реаліях. 


Організатор конкурсу – Ukrainian Fashion Council. Проведення конкурсу відбувається за підтримки Українського культурного фонду. Партнером конкурсу та співорганізатором Fashion Visual Art Residence став IED – Istituto Europeo di Design


Сьогодні оргкомітет має честь представити міжнародно визнаних fashion-експертів у складі професійного журі IYDC online edition 2020.
З моменту запуску конкурсу в 2018 році членами журі продовжують бути:

Ліана Сатенштейн (Liana Satenstein), старша fashion-редакторка Vogue.com (США)


Джованні Оттонелло (Goivanni Ottonello), професор, креативний директор IED – Istituto Europeo di Design (Італія)


Ріккардо Терцо (Riccardo Terzo), скаут Vogue Talents, стиліст та контриб'ютор Vogue Italy


Ю Масуї (Yu Masui), скаут LVMH Prize, журналіст, контриб'ютор провідних міжнародних ЗМІ та блоґер


"Я вражений кількістю країн, яка щороку зростає, та якістю колекцій дизайнерів, – зазначив Джованні Оттонелло. – IYDC це справді унікальна ініціатива, яку IED вважає однією з найкращих у світі за різноманітністю об’єднаних культур та викликами, які ставить перед учасниками оргкомітет. Сучасний підхід конкурсу транслює готовність прийняти зміни у світі та бути ще більш згуртованими навіть на відстані. Ми разом створюємо майбутнє!"
Минулого року до складу журі також приєднався Філіп Пурхашашемі (Philippe Pourhashashemi), fashion-coach з Бельгії. Філіпп працює стилістом та fashion-журналістом, пише для Metal, Behind the blinds, A shaded view of fashion. 


"Мода швидкоплинна, – сказав Філіпп в одному зі своїх інтерв'ю. – Я думаю, нам потрібно це прийняти. За умови, що у молодих дизайнерів є справжнє бажання та реальний потенціал, я завжди закликаю їх пробувати брати участь у конкурсах. Це можливість навчання, певна школа життя".
Цього року оргкомітет конкурсу запросив до складу журі Анну Барр (Anna Barr)редакторку і креативну директорку проєкту PAIRS та FY!. Анна жила і працювала у Великій Британії, США, Франції, Італії, Греції та Японії, завдяки чому вона стала експерткою міжнародних ринків і тенденцій сучасних мультимедіа. 


Фіналісти IYDC
зустрінуться з членами журі у рамках низки online-сесій і матимуть змогу поговорити про те, як працює індустрія моди, як бренди виходять на міжнародний ринок, а також про те, як відбувається комунікація із пресою. 
У відповідь на нові виклики цього року Fashion Visual Art Residence, що проходить у межах IYDC, запропонує своїм учасникам отримати досвід віртуальної креативної зйомки у співпраці з українськими фотографами. 
Куратором FVAR став креативний директор IED − Istituto Europeo di Design Джованні Оттонелло. Інструктором FVAR став fashion-фотограф моди Валерій Ведута, який співпрацює з такими виданнями, як Vogue UA, L’Officiel-online Ukraine, Harper’s Bazaar Україна. Валерій також працював з такими брендами, як Ukrainian Fashion Week, Gasanova, Corner, Mitus Design, Senator, One Group, Soul Spa, Adonis, Ali Saulidi, Mr Neatman.


Під час Fashion Visual Art Residence будуть створені міжнародні команди фотографів та дизайнерів-фіналістів конкурсу. Учасники Residence спільно створюватимуть fashion-stories онлайн. Роботи креативних груп будуть представлені у фотогалереї на iydc.info. Фотограф, чия зйомка здобуде перемогу у FVAR, буде нагороджений стипендією в IED − Istituto Europeo di Design, мережі міжнародних університетів у галузі моди, дизайну, мистецтва, маркетингу, менеджменту та комунікацій.
Ґран-прі International Young Designers Contest – 5000 доларів від організаційного комітету конкурсу та стипендія від Istituto Europeo di Design для навчання на одному з літніх курсів IED.





Коментарі

Популярні публікації