Pantone розкриває колір 2021 року

9 грудня 2020 корпорація Pantone, світовий авторитет кольору і постачальник професійних колірних стандартів, оголосила колір року на 2021 рік. Pantone 17-5104 та Pantone 13-0647 - два самостійних кольори, які створюють бажані сполучення, з'єднуючи глибокі почуття і турботу з оптимістичною обіцянкою сонячних днів.

 
Інститут кольору Pantone назвав відразу два головних кольори 2021 року: Illuminating та Ultimate Gray. Інститут називає жовтий відтінок «зігріваючим і оптимістичним», а сірий - «практичним і твердим». На думку Pantone, це поєднання найкраще відображає настрій 2021 року, підкреслюючи, як не схожі один на одного елементи можуть об'єднуватися, щоб підтримувати один одного.
У міру того як люди шукають способи підкріпити себе енергією, ясністю і надією подолати невизначеність, енергійні і підбадьорливі відтінки задовольняють наш пошук життєвої сили. Illuminating - це яскравий і життєрадісний жовтий іскристий жвавістю, зігріваючий жовтий відтінок, пронизаний сонячною енергією. Ultimate Gray символізує тверді і надійні елементи, які вічні і забезпечують міцну основу. Кольори гальки на пляжі і природних елементів, чий вивітрений зовнішній вигляд підкреслює здатність витримати випробування часом, Ultimate Gray спокійно запевняє, заохочуючи почуття спокою, врівноваженості й стабільності.


"Вибір двох незалежних кольорів підкреслює, як різні елементи об'єднуються, щоб висловити послання сили і надії, яке є одночасно міцним і піднесеним. Союз міцного граничного сірого кольору з яскравим жовтим освітленням відображає послання позитиву, підкріпленного силою духа", - сказала Леатрис Айземан, виконавчий директор Інституту Кольору Pantone."Практичний і твердий, як камінь, але в той же час зігріваючий і оптимістичний, це кольорове поєднання, яке дає нам стійкість і надію. Ми повинні відчувати себе підбадьоренними і натхненими, це дуже важливо для людського духу."
"Колір року Pantone відображає те, що відбувається в нашій глобальній культурі, висловлюючи те, що люди шукають, на що цей колір може надати відповіді, - додала Лорі Прессман, віце-президент Інституту Кольору Pantone. "Оскільки суспільство продовжує визнавати колір як найважливішу форму комунікації і спосіб символізувати думки та ідеї, багато дизайнерів та брендів використовують мову кольору для залучення і з'єднання."
Використання
Кольори не повинні використовуватися в рівних пропорціях, будь-який колір може мати пріоритет, будь-то для одягу, краси, дому, дизайну продукту або упаковки.

Джерело Pantone.com

Коментарі

Популярні публікації