Art of Clip - унікальна ювелірна виставка від Van Cleef & Arpels

Третього лютого в київському Національному художньому музеї розпочне роботу виставка Art of Clip («Мистецтво брошки»). Будинок високого ювелірного мистецтва Van Cleef & Arpels представить понад вісімдесят антикварних брошок і прикрас із застібками-кліпсами, створених в період 1910–1970 років.


Ця експозиція дозволить простежити розвиток декоративного мистецтва і моди XX століття. За минулі десятиліття Будинок Van Cleef & Arpels завоював всесвітнє визнання. Його знакові твори, серед яких створене в 1968 році довге кольє Alhambra і емоційно пофарбована колекція Pierres de Caractère, а також секрети майстрів Mains d'Or - фахівців майстерень Будинки Van Cleef & Arpels - поклали початок чарывним ювелірним і годинниковим колекціям.



Брошка - прикраса будь-якого наряду

Брошки також втілюють секрети майстерності і демонструють різноманітні ювелірні техніки різних періодів. Ці ювелірні прикраси служать відображенням усіх тих напрямків в мистецтві, які залишили величезний слід в художній спадщині Заходу і Сходу: ар-деко, абстракціонізм, орієнталізм, оптичне мистецтво.
Брошки з кріпленням у вигляді однієї або двох шпильок припускали численні варіанти носіння, визначаючи стиль одягу і манеру поведінки. Вони втілювали в собі віяння моди або зміни в суспільстві. Найчастіше брошки носили на відкладному воріті або декольте плаття, ними також прикрашали паски або застібки дорогоцінного несесеру Minaudière, а найсміливіші модниці доповнювали брошками туфлі і зачіску. Ці звичні, але настільки виразні дорогоцінні аксесуари стали улюбленими прикрасами, які дами зберігали і передавали своїм дочкам.





Виставка Van Cleef & Arpels «Art of Clip»
Дати проведення: 3–28 лютого 2021 року
Час роботи:
Середа, четвер, неділя — з 10:00 до 18:00
П'ятница — з 12:00 до 20:00
Субота — з 11:00 до 19:00
Понеділок, вівторок – вихідні дні
Місто проведення: Національный художній музей України

Коментарі

Популярні публікації