В Україні втретє відбудеться BE SUSTAINABLE! Fashion Summit

7 лютого 2021 року, під час Ukrainian Fashion Week No Season 2021, в онлайн-форматі відбудеться наймасштабніший саміт, присвячений розвитку сталої моди в Україні. BE SUSTAINABLE! – це професійна міжнародна подія, спрямована на підвищення рівня експертизи у напрямку сталого розвитку українських професіоналів, які працюють у сфері дизайну та виробництва одягу. BE SUSTAINABLE! Fashion Summit проходить за підтримки Програми малих ґрантів публічної дипломатії уряду США – «Культура та програми для молоді» 2020-2021. BE SUSTAINABLE! Fashion Summit відбувається під егідою Ukrainian Fashion Council, у межах офіційної програми Ukrainian Fashion Week


Тема третього BE SUSTAINABLE! Fashion Summit – Digital Innovations and Sustainability. Спираючись на досвід проведених заходів та на безпрецедентні виклики, спричинені COVID-19, проєкт задає новий вектор розвитку, взявши за основу три головні меседжі:
⁃ Стійкий розвиток не передбачає змагання. Це наша спільна мета, і ми маємо об’єднати наші зусилля задля досягнення інноваційного та відповідального майбутнього!
⁃ Цифрові інновації у моді – це головна рушійна сила, що приведе нас до стійкого розвитку, тому сьогодні ми повинні ділитися досвідом і крокувати разом у відповідальне майбутнє!
⁃ Цифрові інновації у стійкому розвитку – це ефективні засоби комунікації, тому сьогодні нас мають почути заради кращого майбутнього!
У новому сезоні проєкт буде представлено у вигляді відеопрезентацій колекцій sustainable-дизайнерів, а також міжнародної конференції на медіаплатформах Ukrainian Fashion Week. Новий медіаформат створено з метою посилення місій проєкту: відкриття, демонстрації та підтримки сталих дизайнерів; обміну міжнародним досвідом та знаннями; інноваційного розвитку індустрії.
Нову ідею ресайклінгу уніформи великих компаній, що може вирішити цю глобальну проблему, запропонували DHL Express Україна та дизайнерка бренду POSTUSHNA Юлія Постушна. У рамках саміту буде презентовано спеціальну капсулу, яку дизайнерка розробила на основі форми DHL, що була у використанні. Цей приклад може стати революційним рішенням для переосмислення вживаного робочого одягу, а також поштовхом до колаборацій креативного сектора і промисловості.
У межах саміту буде презентовано новий формат проведення fashion-шоу. Команди BE SUSTAINABLE! Fashion Summit, FFFACE.me та сет-дизайнерка Love Curly створили унікальне AR fashion-шоу для сталого українського бренду СHERESHNIVSKA. 
“На показі вперше в Україні буде продемонстрована міць digital-декорацій для демонстрації fashion-івентів. Це той випадок, коли використання технології буде не просто іміджевим, а дасть змогу оптимізувати витрати на оформлення сцени без втрат у видовищності”, – прокоментував Дмитро Корнілов, CEO студії з розробки Instagram-фільтрів FFFACE.me.
Крім того, 7 лютого в рамках програми BE SUSTAINABLE! Fashion Summit відбудеться прем`єра фільму “Action: Sustainable Fashion: Artisanal by LITKOVSKAYA" – спеціальний випуск присвячений стійкій демікутюрній лінійці, що є одою українським текстильним традиціям. 
Друга частина проєкту – освітня, це одноденна онлайн-конференція, яка висвітлює ключові аспекти сталого розвитку. Основною метою саміту є пошук рішень для ефективного розвитку відповідальної, етичної та екологічної fashion-індустрії в Україні.
Незважаючи на всесвітню пандемію та певні труднощі в організації масштабних заходів, до яких призвів глобальний карантин, програма BE SUSTAINABLE! Fashion Summit розширює формати та рівень міжнародної експертизи. Команда запускає одразу дві панелі саміту: українську та міжнародну. 


Серед запрошених спікерів – Патрік Дафі (Patrick Duffy), засновник Global Fashion Exchange, Орсола де Кастро (Orsola de Castro), засновниця та креативна директорка глобального розвитку Fashion Revolution, Джулія Вімс (Julia Weems), директорка школи моди в IED Barcelona Escola Superior de Disseny, Сабріна Ґільдехаус (Sabrina Gildehaus), CEO GILDEHAUS, Дмитро Корнілов, CEO FFFACE.me, Марія Ортинська, СЕО патентно-юридичної компанії IPStyle, Паула Веґа Таґл (Paula Vega Tagle) та Алексія Планас Лі (Alexia Planas Lee), керуючі партнерки Circular Fashion Summit, Катерина Бякова та Максим Голуб, дизайнери бренду FINCH. У рамках саміту також пройде панельна дискусія tech-стартапів від Sector X. 

Спікери розкриють актуальні теми цифрової трансформації моди та імплементації діджитальних рішень задля створення відповідальної індустрії майбутнього. 
Перегляд BE SUSTAINABLE! Fashion Summit є безкоштовним. Для реєстрації на захід, будь ласка, заповніть форму за посиланням: https://forms.gle/wPzr3CiqRtGTT3qQA

Коментарі

Популярні публікації