Вперше в Україні випускники UFEG продемонструють «живі речі», вирощені в лабораторії

Дизайнери Ukrainian Fashion Education Group представлять груповий проєкт ANTHROPOCENE в межах Ukrainian Fashion Week No Season 2021.


Людство вступило в геологічну епоху антропоцену — вперше за історію існування Землі саме люди відіграють головну роль в екосистемі планети. Очевидно, це накладає колосальну відповідальність на індустрію моди. Тому молоді дизайнери сьогодні не просто шукають нові форми створення одягу, а й нові форми відносин із планетою — симбіотичні та безпечні для Землі. 
Саме цьому пошуку присвячений випускний проєкт дизайнерів UFEG, який складається з двох частин: 
Form & Function. ZERO-WASTE. Якою має бути форма-функція сьогодні, аби звести до нуля відходи виробництва? Відповідаючи на це питання, випускники надихнулися роботами сучасних архітекторів, які створюють футуристичні будівлі та простори для свідомої людини 21 століття. На Ukrainian Fashion Week дизайнери продемонструють предмети одягу як арт-об’єкти, що спонукають замислитися та звернути увагу на форми та функції одягу найближчого майбутнього. При створенні всіх образів студенти використовували принцип zero-waste, що не залишає відходи крою та шиття. 
Блок BIODESIGN присвячений найекологічнішому способу створення одягу. Вперше в Україні випускники UFEG створили «живі речі», вирощені в лабораторії у співпраці з S.Lab за допомогою грибного міцелію. До того ж всі моделі виготовлені з природних матеріалів, які повністю біорозкладні та абсолютно безпечні для Землі. Продовжуючи концепцію нових форм створення моди, дизайнери надихалися самою ідеєю антропоцену, реалізуючи через одяг мрію про те, що люди зможуть не лише зберегти, а й відтворити екосистему, продовжуючи життя на планеті. 
До складу учасників групового проєкту ввійшли випускники UFEG Марія Сопіна, Юлія Орлова, Анастасія Чемерченко, Олена Гришина, Марія Руденко та Надія Коркіна.
Довідка
Ukrainian Fashion Education Group — найбільша в Україні багатопрофільна освітня платформа для фахівців індустрії моди. Ми забезпечуємо інноваційний підхід до вивчення будь-якого аспекту моди з урахуванням глобальних змін, що відбуваються у галузі та світі загалом, а також сприяємо формуванню професійної спільноти в нашій країні та її інтеграції в світову модну систему. Студенти UFEG можуть обирати тривалість та інтенсивність навчання від двогодинного семінару до річних курсів. Сьогодні більшість дисциплін також можна опановувати онлайн. Серед лекторів та викладачів UFEG — співзасновниця та голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська, fashion-оглядач, журналіст і аналітик Марія Халізєва, історик моди, fashion-критик та куратор Зоя Звіняцківська, головна редакторка BURO Україна Тетяна Соловей, дизайнер та історик моди Костянтин Пономарьов та інші провідні спеціалісти. 
Восени ми провели першу в Україні конференцію з біодизайну в моді, а тепер випускники UFEG продемонструють власний проєкт.
Біодизайн — новий рух в області дизайну — виготовлення матеріалів за участі живих організмів: водоростей, грибів та бактерій. Коли діяльність людини стала головною причиною змін в екосистемі Землі, настав час інтеграції дизайну з біологічними системами.

Трансляція показу відбудеться 8 лютого о 19:15 за посиланням: https://megogo.net/ru/view/10849805-ukrainian-fashion-week.html






Коментарі

Популярні публікації