П’ятеро українських дизайнерів презентують нові колекції у Парижі

Коли світовий пост-пандемічний світ шукає свіжих ідей, п’ятеро українських брендів представлять нові колекції Європі та світу. Під час Paris Fashion Week, 1–9 березня, AMF SHOWROOM прийматиме українські бренди. Презентація стала можливою завдяки співпраці NFZ Аgency та AMF Showroom.
«Наша увага саме до Paris Fashion Week невипадкова, адже тут найбільша концентрація байєрів, стилістів, інфлюєнсерів, фахівців моди з усього світу. Тож можна сказати, що це максимізує можливості для наших дизайнерів», - коментує Марія Терехова, засновниця платформи New Fashion Zone
Втім, за її словами, слід докласти чимало зусиль, щоб представляти свій бренд у Парижі було справді виправданим рішенням. Тут важлива підготовка: проконсультуватись з фахівцями міжнародного ринку, створити якісні презентаційні матеріали для байєрів, та головне — мати індивідуальний та креативний fashion-продукт. 
До тогж, щоб серед усього розмаїття брендів, помітили саме ваш, потрібно не менше ніж три сезони поспіль брати участь у міжнародних виставках, шоурумах або ж показах у “столицях моди”. Це значні зусилля, але вони виправдані.
Що покажуть світу українські бренди цього сезону і з якими ідеями підкорюватимуть Париж?
7/11even Eleven представить колекцію Zoom it in, яка демонструє несподіваний погляд на базовий одяг. Бренд закликає обирати речі з увагою до деталей, змінювати свою буденність. На перший погляд звичний одяг при “збільшенні” стає справжньою головоломкою. 
Juliya Kros покаже колекцію FW2021-22, де в центрі уваги — сильна особистість, що не боїться викликів нового часу. Роботу над самовдосконаленням як постійна внутрішня війна з однією дійовою особою. Речі в колекції можна легко трансформувати, при цьому не позбавляючи їх елегантності. 
Panove створили Bionics — переосмислення біоніки як способу конструювання та втілення форм, крізь призму звичних образів природи. Колекція символізує пробудження нового дня, коли листя на деревах шепоче “привіт” першим промінням світанку, подих осені наповнює ранок свіжістю і прохолодою. 
MDNT:45 представляють колекцію FW21/22. Про людину, яка не відкладає своїх бажань на потім, живе в моменті і активно досліджує світ. Бренд нагадує нам, що немає часу “зупиняти” життя. Кожна мить має значення.

Sek’ses by Streletskaya створила колекцію FW21/22 [səkˈses] для сучасної жінки. Вона нашвидкоруч одягає оксамитовий баскет поверх офісної білої сорочки та чорних штанів — і вже готова до обіду в ресторані чи вечірки. Вона встигає навіть неможливе і не відповідає стереотипам суспільства. 
В умовах пандемії експонування у b2b шоу-румах відбувається без присутності дизайнерів. Організатори адаптували презентації для байєрів до онлайн-формату. Проте це не зупинило українські бренди, вони сміливо і впевнено рухаються назустріч викликам у найскладніші для індустрії часи. Перш за все, сучасні дизайнери є амбасадорами національної культури, однією із універсальних мов вони доносять світові цінності та унікальний ДНК нації. 
Презентація колекцій українських дизайнерів стала можливою за організаційної та інформаційної підтримки Ambassade d'Ukraine en France, Посольства України у Франції.

Коментарі

Популярні публікації