У Києві відбудеться архітектурний фестиваль для дітей Archikidz


У Києві відбудеться архітектурний фестиваль для дітей Archikidz 22–23 травня 2021 року в Києві відбудеться V Всеукраїнський фестиваль архітектури для дітей ARCHIKIDZ! Тема фестивалю 2021 року - “Музика і архітектура”. Подія обє'днає професійних архітекторів, урбаністів та дітей, які мріють змінити світ за допомогою архітектури і музичного мистецтва.


Ось уже рік як ми з командою комунікуємо і проводимо архітектурні майстер-класи з дітьми у режимі онлайн. Це діти з усієї країни, з різних шкіл – маленьких у селах і великих у містах-мільйонниках, діти різного віку. Коли ми розповідаємо про ARKHIKIDZ, перше, що говоримо: наш фестиваль – це не змагання, це весела гра, фан. Це саме те місце, де ми можемо собі дозволити робити усе, що бажаємо. У нас з вами немає норм, правил, критеріїв, обмежень, як в конкурсах. Тут ми намагаємося дати вам більше простору, більше можливостей.” – розповідає директорка фестивалю Ольга Глініна.

На фестивалі будуть представлені такі напрямки:
 архітектурні та дизайнерські майстер-класи;
 квест-екскурсія в Музеї науки Малої академії наук України;
 знайомство з освітніми послугами Малої академії наук України;
 роботомоделювання;
 хімічні експерименти;
 інтерактивні заняття з англійської мови;
 інтерактивні заняття з філософії;
 зустріч з ілюстратором книжок;
 виступи дитячих рок-гуртів;
 танцювальний флешмоб з DJ Fisun.

У фестивалі беруть участь діти віком від 7 до 14 років, незалежно від рівня підготовки, і навіть ті діти, які раніше зовсім не вивчали архітектуру. Серед активностей – командна робота, під час якої діти разом з архітектором і студентами архітектурного чи мистецького ВНЗ працюватимуть впродовж 3х годин над створенням макету на тему фестиваля. Макети дітей після закінчення фестивалю можна побачити в експозиційному просторі фестивалю.
ARCHIKIDZ! — це програма архітектурної освіти Національного центру "Мала академія наук України", який є центром наукової освіти UNESCO.
Місце проведення: павільйон № 19 на ВДНГ.
Участь у фестивалі безкоштовна. Обов’язкова реєстрація учасників та відвідувачів за покликанням:

Коментарі

Популярні публікації