У столиці відкрилася виставка картин Ірини Онопенко «Мистецтво проти насильства»


У столиці відкрилася унікальна виставка картин на соціальну тему, сюжет яких змушує замислитися і нікого не залишає байдужим — «Мистецтво проти насильства». Персональна виставка художниці Ірини Онопенко представлена в Національному музеї Тараса Шевченка. Її живопис вражає та розбурхує почуття!
Своїми роботами Ірина хоче привернути увагу громадськості до актуальних проблем подолання домашнього насильства та насильства за ознакою статі. В основі творчості художниці — роздуми про роль та місце жінки в нашому складному і неоднозначному світі. Сюжет кожної з представлених на виставці картин — це відображення життя, нашого часу.
Виставка «Мистецтво проти насильства» викликала великий інтерес. Багато публічних персон прийшли на відкриття, щоб особисто привітати Ірину Онопенко. Серед гостей художники, артисти, публічні персони, люди мистецтва: Віталіна Ющенко, Олег Пінчук, Олексій Дівєєв-Церковний, Василь Онопенко, Оксана Фурса, Тамаз Аваліані, Софія Єгорова, Едуард Димшиц, Юлія Мархель, Дмитро Стус, Яна Прядко, Сергій Костецький, Владислав Кошель, Олена Піддубна, Юрій Гордієнко та інші.
У експозиції представлено понад 20 робіт Ірини Онопенко. На відкритті виставки панувала надихаюча атмосфера, наповнена живою музикою, неспішними розмовами та щирими посмішками. Ведучим заходу став шоумен, телеведучий Микола Матросов.

Емоційні, кричущі картини художниці наповнені внутрішніми переживаннями: вона відверта з глядачем і глядач це відчуває.
«Мене переповнюють емоції! Тема насильства у світі дійсно актуальна і ми не повинні замовчувати про це. Через свої роботи я хочу донести те, як я сприймаю цей світ. Кожна картина має свою історію», — звернулася до гостей виставки Ірина Онопенко.
Творчість Ірини Онопенко — це спосіб достукатися до людей, розбудити їх почуття, змусити задуматися. Кожна її картина — глибока драма, заснована на особистому досвіді та переживаннях. Своєю виставкою Ірина приєднується до світового руху проти насильства. Виставка проходить за підтримки Міжнародної некомерційної Асоціації VITARU / Associazione Internazionale No Profit VITARU (Італія).
«Я увійшов до храму мистецтва і побачив те, що потрібно було мені для моральної сатисфакції. Я відразу відчув цю потужну мистецьку силу і енергетику в залі. Це роботи дуже високого, професійного рівня. Прекрасна колористика, прекрасне почуття форми, кольору. Ірина талановита від природи. Запрошую всіх відвідати цю чудову виставку! Іра творить позитивне мистецтво, попри складні часи», — емоційно прокоментував скульптор, член Національної спілки художників України Олег Пінчук
Приємним сюрпризом для керівництва музею став жест Ірини Онопенко — художниця подарувала одну зі своїх ранніх робіт музею, поповнивши його культурний фонд.
Ірина — дуже багатогранна особистість. Я знаю, що у неї тільки вищих освіт — 5! І це говорить про її сильний характер. Коли я був у неї в майстерні, то був здивовані тією кількістю та якістю робіт, які Ірина створила. Це десятки і сотні творів, які вже їздили по світу, виставлялися в Італії, Греції, Іспанії, Молдові, Румунії, США, Литві та отримали безліч нагород.
Ірина пройшла свій шлях великою працею. Вона присвятила свої твори певним болючим темам, які хвилюють людство сьогодні. Це говорить про те, що Ірина любить мистецтво, і не байдужа до всього, що відбувається навколо неї, - поділився думками мистецтвознавець, член Національної спілки художників України, автор кількох монографій з творчості українських художників Едуард Димшиц
Виставка картин художниці Ірини Онопенко — «Мистецтво проти насильства» триватиме до 30 травня в Національному музеї Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 12)

Коментарі

Популярні публікації