Український голос в світі: Ася Сосіс режисерка з України презентує виставу, що відбудеться в Лондоні

30 червня українська режисерка Ася Сосіс на зустрічі з пресою та шанувальниками театру презентує прем’єру, що відбудеться в Лондоні в вересні цього року.
Режисерка та власниця театральної студії Gamayun розкаже про матеріал для сценарію, творчий метод та вибір місця для прем’єри і про те, як стати режисеркою в країні, де народилось театральне мистецтво, а також про театральний світ і чому сьогодні театр — надзвичайно популярний жанр.
Виразний художній стиль Асі вносить елементи перебільшеної буфонізації та гротескної іронії в її вистави, що висвітлюють трагічне в комедії та абсурдне у драмі. 
На відміну від більшості антреприз, які позбавлені формальностей і оздоблення традиційного театру, Ася сприймає власний творчий метод іронічно, це дозволяє створити яскраву, захоплюючу виставу, що залучає глядачів на декількох рівнях.
Провівши половину життя в Україні, і половину у Великій Британії, переживши нестабільність 90-х років у пострадянській країні і втративши дім свого дитинства внаслідок конфлікту на Донбасі, Ася має унікальну перспективу огляду - як стороння особа, що дивиться як на батьківщину, так і на суспільство Великій Британії. Теми її вистав універсальні, але вкрай актуальні для сучасного світу.
П’єса Ханоха Левіна “Торговці Гумою” - це іронічна комедія з піснями і презервативами. Головні герої розповідають історію про небезпеки обережності. Йоханан, Белла і Шмуель мріють про звичайне щастя: про секс, гроші і любов. Але, коли вони нарешті вирішуються здобути це, виявляється, що мрії незмінно несуть в собі ризики.
Театр Гамаюн - це мультінаціональний проект, що поширює українську культуру та театральне мистецтво в світовій театральній спільноті. 
Беручи за основу традиції українського театру, інтегруємо його в європейській індустрії, застосовуючи слов'янські школи акторської гри і власну естетику яскравої і драматизированной форми візуалізації і розповіді. 
Щоб привнести українську культуру в західні реалії, знаходимо універсальні теми, близькі всім, підкреслюючи, що об'єднує людство і одночасно розповідаємо глядачам про притаманні українському суспільству цінності.
Прес-коктейль відбудеться в галереї ART Fashion ( Музейний провулок 4), 30 червня о 18.00

Коментарі

Популярні публікації