Звуки перетворили на скульптури: до 30-річчя Незалежності в 7 містах України з‘являться унікальні скульптури зі звуків


20 серпня стартує проєкт «Звуки Міста», ініційований до 30-ї річниці Незалежності України. До 25 вересня скульптури, створені на основі звуків семи міст, будуть з’являтися в різних містах по всій країні. Ідея мультидисциплінарного проєкту належить трьом ініціаторкам: Альоні Тимошенко, Наталії Ткаченко та Лєрі Гінзбург.
Для створення семи скульптур були використані звуки Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Одеси, Маріуполя, а також об’єднане звучання для території автономної республіки Крим. За допомогою комбінації програм звукового дизайну та 3D-візуалізації митці трансформували аудіодоріжки у форми.
Першим буде представлено арт-об’єкт, присвячений Криму. Презентація відбудеться 23 серпня у дворі Офісу Кримської Платформи по вул. Грушевського, 24/2. В інстаграм-акаунті проєкту оновлюватиметься інформація щодо проєкту та розташування інших скульптур.. 
Ідея створити «Звуки Міста» з’явилася в трьох ініціаторок: продюсерки GOODMEDIA Альони Тимошенко, арткураторки, засновниці платформи сучасного молодого мистецтва Spilne Art Наталії Ткаченко та аудіовізуальної художниці, співзасновниці студії аудіовізуального дизайну NotJustForm Лєри Гінзбург.
                                                             Лєра Гінзбург
«Звуки Міста» — це спільна творчість, прояв почуттів жителів до свого міста і, водночас, ода містянам, які є його невід’ємною частиною. «Кожне місто має свої процеси. І саме з цих процесів створюється його звучання», — поділилася Лєра Гінзбург
                                                                Альона Тимошенко
«В основу кожної скульптури лягли звуки, пов'язані зі спогадами та розмірковуваннями відомих містян: артистів, спортсменів, митців, науковців та підприємців. Інтерв’ю, пошук форм та процес їхнього створення можна побачити в серії документальних фільмів», — розповіла про деталі проєкту Альона Тимошенко. Відеороботи будуть представлені пізніше.
                                                                     Наталія Ткаченко
«Ми хочемо показати, яким різним може бути мистецтво. Що поєднання кількох різних дисциплін та сучасних технологій здатне народити нову мистецьку форму, а потім стати елементом міського ландшафту та частиною життя містян», — каже Наталія Ткаченко.
Проєкт «Звуки Міста» реалізовано за підтримки приватних меценатів, краудфандингу, а також за сприяння адміністрацій міст.
Наступний крок для ініціаторок — створити подібні скульптури для якомога більшої кількості інших міст країни, залучаючи національний бізнес, локальних підприємців та міську адміністрацію.

Коментарі

Популярні публікації