Виставка Наталії Стрижко «ЛІНІЯ ПРОСТОРУ» 线.宽敞 Каліграфія поезії Китаю

 Дата: 3 вересня – 26 вересня, 2021 г.

Місце: МВЦ сучасного мистецтва Музею Києва

Адреса: вул. Б. Хмельницького, 7, м. Київ

Наталія Стрижко (www.nataliiastryzhko.com)– українська художниця-живописець. Має професійну вищу освіту. Член Національної спілки художників України, учасниця всеукраїнських та міжнародних художніх виставок і проєктів.
На створення проєкту українську художницю Наталію Стрижко, надихнула китайська поезія та каліграфія. «Знайомство з іншою культурою – це завжди подорож. Вивчаючи культуру та мистецтво Китаю художник відтворює рефлексію своїх переживань, поєднуючи сучасний живопис з мистецтвом китайської каліграфії»,– зазначає майстриня.
Тема проєкту звертається до поетичних та філософських образів мистецтва Китаю, де завдяки виразності ліній відбувається трансформація давніх символів в сучасний мистецький контекст. Лінії ієрогліфів в розумінні китайської каліграфії створюють контури образів, що виражають емоції автора і все це все акумулюється в одне – 线条 «Xiàntiáo» (лінія).
Проєкт аналізує та досліджує як в сучасному мистецтві каліграфічна лінія створює контур предмета й предметного світу в первісному розумінні, а також включається в знакову систему зображення, де глядач може уявити логічну, виправдану траєкторію руху від одного «зримого» мазка до іншого, де рух триває без дотику кисті до площини листа.
Відкриття відбудеться 3 вересня о 18:00 в МВЦ «Музей Києва» (вул. Б. Хмельницького,7). Вхід та акредитація в день заходу безкоштовно за тел.: +38 066 165 77 87

Коментарі

Популярні публікації