Переможці конкурсу «ПОГЛЯД у майбутнє» 2021

5 вересня 2021 року у Мистецькому Арсеналі в межах проєкту New Generation of Fashion відбувся фінал XXII Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу «ПОГЛЯД у майбутнє». Свої колекції у фіналі представили 17 конкурсантів з 11 міст України, які були обрані з понад сотні претендентів.
Організатор конкурсу – Ukrainian Fashion Council. Проєкт New Generation of Fashion відбувається за підтримки Українського культурного фонду.
Партнерами конкурсу стали Єлизавета Юрушева, De Longhi Україна та Fondy.
Вже не вперше Єлизавета Юрушева, бізнес-вумен, меценатка, готельєрка, вручає ґрант на створення нової колекції молодому дизайнеру.
Компанія De Longhi Україна з ТМ Braun укотре підтримує конкурс молодих дизайнерів і дарує прасувальні системи, які є незамінними у догляді за найвибагливішим одягом.
Міжнародна платіжна платформа Fоndy ‒ сервіс для великих та малих бізнесів, що підключає онлайн-платежі з усього світу, дає змогу приймати оплати картками, за допомогою Apple і Google Pay або будь-яким іншим зручним способом.
Цього року було вручено три офіційні премії конкурсу, а також спеціальну премію імені Сергія Єрмакова. Відомий дизайнер пішов із життя у січні цього року. Оргкомітет конкурсу «ПОГЛЯД у майбутнє» на вшанування пам’яті про талановитого українського дизайнера ухвалив рішення започаткувати спеціальну премію – нагороду дизайнеру, в колекції якого використано багато ручної роботи.
Також в рамках фіналу конкурсу відбувся показ SERGEY ERMAKOV. Більшість робіт Сергія знаходяться у приватних колекціях і розкидані по всьому світу. Мати Сергія Єрмакова – Віра Генадієвна – та його друзі допомогли зібрати невелику колецію суконь дизайнера, для того, щоб продемонструвати образи, створені Сергієм Єрмаковим перед врученням премії його імені.
Ведучим фіналу конкурсу став телеведучий, шоумен В`ячеслав Соломко.
Переможців Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу «ПОГЛЯД у майбутнє» обирало журі – українські дизайнери, члени Ukrainian Fashion Council: Лілія Пустовіт (голова журі), Артем Климчук, Лілія Літковська, Володимир Подолян, Катерина Сільченко, Іван Фролов та президент UFC Андре Тан.
Спеціальну премію імені Сергія Єрмакова за використання ручної роботи – як визнання майстерності та унікальності кожної речі ‒ отримала колекція CAPRICHOS дизайнерки Анни Кузьменко (місто Бровари).
Партнером цієї премії стала міжнародна платіжна платформа Fondy. Премію вручали член журі конкурсу Лілія Літковська та бренд-директор компанії Fondy Андрій Бабкін.
Третю офіційну премію отримала колекція FUTURE URBAN NOMADS дизайнерки Наталії Довганич (місто Стрий). Дизайнерка отримала професійний подарунок від торговельної марки Braun – прасувальну систему Braun Care Style 7.
Премію вручали член журі конкурсу Артем Климчук та маркетинг-менеджерка De Longhi Україна Олена Тимофеєва.
Другу офіційну премію отримала колекція DECAY дизайнерки Ольги Очкас (місто Маріуполь). Дизайнерка буде представляти Україну на International Young Designers Contest та стане учасницею платформи New Names в межах Ukrainian Fashion Week. А також переможниця отримала професійний подарунок від торговельної марки Braun – прасувальну систему Braun Care Style 7.
Премію вручали члени журі конкурсу Андре Тан та Володимир Подолян.
Ґран-прі конкурсу «ПОГЛЯД у майбутнє» 2021 отримала колекція GENDERLES дизайнерки Лілії Олійник (Черкаська обл., місто Сміла). Володарка Ґран-прі отримала ґрант на створення нової колекції від Єлизавети Юрушевої ‒ бізнес-вумен, меценатки, готельєрки, та можливість участі у New Names в межах Ukrainian Fashion Week, а також представлятиме Україну на International Young Designers Contest.
Премію вручала голова журі конкурсу, член експертного комітету Ukrainian Fashion Council, дизайнерка Лілія Пустовіт.


Коментарі

Популярні публікації