Постаті культури: презентація книги Катерини Рапай “Коло Якутовичів”

3 жовтня о 18:00 запрошуємо в галерею “КалитаАртКлуб” на презентацію нової книги Катерини Рапай «Коло Якутовичів» з серії «Постаті культури».

Авторка народилася у Кизил-Орді в Казахстані, куди її матір, майбутню художницю Ольгу Рапай-Маркіш, радянська влада відправила як члена родини ворога народу і куди не побоявся приїхати, щоб одружитися, її батько, скульптор, Микола Рапай. Після заслання сім’я повернулась до рідного міста. Катерина виросла в Києві, навчалася в Київському художньому інституті, працювала як художниця і сценографиня у київських театрах, згодом переїхала до Санкт-Петербурга, де також здобула освіту, працювала як художниця з багатьма режисерами, брала участь у виставках. Але Київ - рідне місто, де почалася творча кар’єра та перше визнання завжди був центром творчого життя автора, йому і присвячена серія книг “Постаті культури”
Ця книга – нотатки по пам’яти про видатних людей Києва, зворотня перспектива життя особистостей, з яких твориться архітектура історії, без них життя цілих генерацій і культури столиці взагалі не склалися б.
Нариси про п’ять знакових постатей української культури: видатні скульптори Ольга Маркіш та Микола Рапай, Зінаїда Йоффе, філолог і перекладач, династія художників Якутовичів, Григорій Гавриленко та Сергій Параджанов, великі митці, з якими пов’язані дитинство та юність авторки. 
«Поки ми не згадаємо кожного, не викличемо їх обличчя і голоси з німоти забуття, не відновимо й не повернемо їхній внесок у спільну культуру — сьогоднішній день буде неповним, а наші завтрашні кроки — непевними, як у тумані» - вважає Катерина.
У своїх дописах Катерина Рапай влучно передає світи постатей власного оточення, запрошуючи читача приєднатися до її спогадів.
Замовити книгу у книгарні видавництва “Дух і Літера”.
Де: вул. Малопідвальна, 21/8, галерея “Калита Арт Клуб”
Коли: 03 жовтня о 18:00

Коментарі

Популярні публікації