Ментор та менті New Generation of Fashion: Марія Гаврилюк і Юлія Псарьова



В Україні відбувся New Generation of Fashion ‒ унікальний проєкт від Ukrainian Fashion Council для молодих дизайнерів. New Generation of Fashion 2021 пройшов за підтримки Українського культурного фонду.
Однією із головних складових проєкту була менторська програма. Молода дизайнерка Юлія Псарьова декілька місяців проходила програму з Марією Гаврилюк – бренд Gunia Project. Сьогодні дизайнерки поділилися враженнями від участі у програмі з погляду ментора та менті.
Ментор New Generation of Fashion, дизайнерка Gunia Project Марія Гаврилюк: «Я пригадую свої перші кроки в дизайні одягу та розгубленість в купі питань. Як правильно будувати колекцію, як створювати показ, чи в правильному напрямку я
рухаюсь… Допомога тих, хто вже пройшов цей шлях, і професійна порада є неймовірною підтримкою. Думаю, що менторство дуже важливо на будь-якому етапі роботи, навіть для професіоналів своєї ніші погляд з боку та під іншим кутом може розкрити очі та радикально змінити результат».
Менті New Generation of Fashion, Юлія Псарьова: «Я щиро вдячна організаторам Ukrainian Fashion Council та Українському культурному фонду за можливість бути залученою до ком'юніті New Generation of Fashion. Я отримала безцінний досвід, незабутні враження та нові знайомства. Досвід, почерпнутий із лекцій від найкращих спеціалістів галузі, дав змогу осягнути цілісно, як слід будувати свій бренд. Ці знання я зараз активно використовую на практиці. Особлива подяка моєму ментору ‒ Марії Гаврилюк. Я мешкаю в іншому місті, тому наживо ми зустрічалися лише двічі: при знайомстві для обговорення бачення колекції та на показі. Основна частина нашої комунікації проходила в онлайн-режимі через додаток. Ментор дуже уважно вислухала мою концепцію колекції, тактовно запропонувала обґрунтувати причини використання тих чи інших засобів дизайну і внесла свої корективи. Зокрема, важливим моментом стало те, що Марія одразу звернула увагу на мої особливі навички (авторське гачкування) та запропонувала використати це в колекції, хоча я попередньо не надала значення цьому напрямку. На кожному етапі я узгоджувала ідеї з Марією і намагалася дослухатися до її порад. Дуже рада, що не зациклювалася на своїх первинних ідеях, а змогла мислити ширше ‒ і результатом я дуже задоволена. Перший костюм із плетеним виробом продала наступного дня після показу. Я хочу, щоб у дизайнерів, які будуть пробувати себе на шляху формування та розвитку власного бренду, була можливість отримати такий досвід, який пощастило отримати мені. Вдячна за ваш труд та ідейність!».
Заключним етапом менторської програми став показ YULIYA PSARYOVA на платформі New Names у межах Ukrainian Fashion Week noseason sept 2021:


Коментарі

Популярні публікації