Спільний концерт першої скрипки Берлінської філармонії Дайшина Кашімото і New Era Orchestra в Києві

20 жовтня о 19:00 відбудеться концерт New Era Orchestra (Україна), в якому прийме участь соліст і Перший концертмейстер Берлінської Філармонії Дайшин Кашімото (Японія – Німеччина). Ініціаторка заходу — арт-директорка і диригентка Тетяна Калініченко.
У програмі концерту у виконанні зіркового соліста й одного з найкращих оркестрів України New Era Orchestra звучатимуть Восьма симфонія та Концерт для скрипки з оркестром Людвіга ван Бетховена.
Один з провідних скрипалів світової класичної сцени Дайшин Кашімото почав грати на скрипці у три роки. Мавши неповних сім років, став одним з найбільш юних учнів в історії Джульярдської школи в Нью-Йорку. З 1990 року навчавсь у Німеччині в легендарного Захара Брона й закінчив фрайбурзьку Вищу школу музики під проводом Райнера Куссмауля. З 2009 року є Першим концертмейстером і солістом Берлінської філармонії. Музикант співпрацює з найвідомішими диригентами сучасності, зокрема як соліст виступав під орудою Саймона Реттла та Андриса Нельсонса. Грає на скрипці Гварнері 1674 року.
Концерт із Кашімото було анонсовано на грудень 2020 року в рамках світового святкування великого бетховенського ювілею. Однак через спалах пандемії, карантинні обмеження й закриття кордонів концерт перенесено на 2021 рік.
Візит зіркового скрипаля в Україну є ініціативою арт-директора й диригента оркестру Тетяни Калініченко, яка з моменту заснування останнього 2007 року докладає чималих зусиль у сприянні розвиткові міжнародної стратегії колективу, створюючи в Україні сучасний міжнародний майданчик для академічної музики, який стане однією з відправних точок для конструктивного культурного діалогу нашої країни зі світом глобальної музичної індустрії.
Концерт Кашімото з New Era Orchestra відбудеться за підтримкою Art Mentor Foundation Lucerne. Організаційним партнером заходу є культурний центр «Дом Майстер Клас».


Коментарі

Популярні публікації