Історія однієї книги: Slavs NOT Slaves

Авторка: Катерина Костенко, аналітик моди, випускниця інституту моди Marangoni (Італія), дизайнерка, продюсерка, трендвочер.

Проект «Slavs not slaves” - це унікальне дослідження ДНК - славянских народів та їхня візуалізація через призму сучасності.

Під час вивчення стилів у італійському інституті дизайну МАРАНГОНІ, авторка проекту Катерина Костенко задалася питанням: як так сталося, що ми вивчаємо історію Шумерського царства та історію Стародавнього Єгипту, а історію древніх культур, представники яких мешкали на теренах сучасної України упродовж понад 30 000 років, не викладають і не вивчають ніде – у жодному творчому виші?

З цього моменту була закладена перша цеглина в створення проекту «Slavs not slaves”, головною метою якого є презентувати світові візуальні коди слов’янської культурної ідентичності, які було закладено ще в доісторичні часи.

Авторка проекту зануритися в емоційний і духовний світ різних культур, які протягом кількох десятків тисячоліть мешкали на землях слов’ян та знайшла відповіді на питання, які хвилюють кожного, хто замислювався над своїм корінням та походженням: «Хто я такий? Чия кров тече в моїх жилах? Я предок славян? А якими ж тоді були мої предки? Скільки культур і традицій вшито в ДНК слов’ян?»
Книга дає можливість знайти відповіді на всі ці запитання, дослідити себе і можливо сказати собі: « так от звідки в мене ця сміливість! Буяє скіфська кров!».
Сьогодні жодне цікаве дослідження не можливе без привильної візуалізації. Проект «Slavs not Slaves” - це ціла фото-художня історія, яка показує славянських жінок - амазонок, сарматок, трипільських принцес та скіфок в сучасній інтерпретації.
Так, гортаючи сторінку за сторінкою книгу «Slavs not slaves” стає зрозуміло, що слов’янські жінки – зовсім не такі, якими їх хочуть бачити в сучасному світі. Вони - розумні, сильні волею, працелюбні, творчі та, звичайно, жіночні, вродливі, люблячі. Вони ніколи не стояли за спиною чоловіка, завжди поряд, а коли потрібно - брали до своїх рук і владу! Під час дослідження культурних кодів славянських жінок, Катерина Костенко замислюється над місцем славянської жінки у сучасному світі та над поняттям слов’янського феменізму.
Книга « Slavs not slaves” особливо зацікавить та стане корисною для людей творчих професій - художників, дизайнерів, журналістів та дослідників культури древніх славянських народів.

Коментарі

Популярні публікації