Арт-проєкт “Театр 360 градусів” запускає краудфандингову кампанію для створення нової відеовистави

 

Арт-проєкт продюсерів Даші Малахової та Наталії ЧижовоїТеатр 360 градусів”, що першим в Україні знімає і безкоштовно показує широкій аудиторії відеоверсії театральних постановок, розпочинає краудфандингову кампанію по збору коштів на створення нової відеовистави.


Третьою прем'єрою проекту стане відеоверсія “VERBA” за драмою-феєрією Лесі Українки "Лісова пісня" у постановці Національного академічного драматичного театру ім. Франка.

Найближчим часом кампанія виходить на платформі колективного фінансування проектів “Спільнокошт”. На цей крок творців проєкту надихнули самі українців, які під час безкоштовних онлайн-показів вистави "Шинель" відправили 100 000 грн. донатів у вигляді “оплесків”. Це було неочікувано, тому як на початку існування, підтримка на створення онлайн-вистав надходила від великих брендів. Цей досвід показав, що проєкт цінний для українців і вони готові підтримувати розвиток театрального мистецтва в онлайн. Таким чином, продюсери мають на меті формування серед театралів унікальної для України спільноти доброчинців.

Наразі, незалежний проєкт "Театр 360 градусів" планує зібрати 1 000 000 грн. за допомогою краудфандингу і перші 100 000 грн. отримати для запуску виробничого процесу до кінця 2021 року. Загалом збір коштів триватиме включно до останніх днів безкоштовних прем'єрних показів вистави “VERBA”.

“Ми робимо театр доступним для кожного, - розповідає Даша Малахова. - Ми щасливі, коли в містах та селах - від Одеси до Закарпаття, передивляються вистави провідних театрів столиці, і не тільки. Ми приносимо театр у кожну оселю, а разом з ним - культуру, традиції, естетику, смак”.

“Сьогодні ми будуємо незалежну систему фінансування культурних проєктів, - ділиться Наталія Чижова. - Все починається з формування звички фондувати в культуру своєї країни. Так ти стаєш її частиною. Зробивши навіть невеличкий внесок, українці відчувають свій вплив та свою цінність. Ми мріємо об'єднати глядачів у велику театральну спільноту. То ж запрошуємо всіх.”

Команда проєкту вже розпочала репетиції вистави та підготовку до зйомок, що попередньо заплановані на кінець січня. Разом з тим доля проекту цілком залежить від того, чи вдастся зібрати необхідну суму на виробництво.

“VERBA” - це вже третя робота продюсерів Даші Малахової та Наталії Чижової за другий рік існування інноваційного культурного проєкту.

Безкоштовні прем'єрні онлайн-покази вистави “VERBA” розпочнуться 25 лютого 2022 року, на честь завершення святкування 150-ї річниці від Дня народження видатної української письменниці Лесі Українки.

Для перегляду необхідна реєстрація на сайті проєкту “Театр 360 градусів”: https://theatre360.com.ua/.

За новинами проєкту стежте на офіційній Facebook-сторінці Театру 360 градусів та на сайті проекту https://theatre360.com.ua/.

Коментарі

Популярні публікації