Гранти від Фонду Премії BFA

 

У 2021 році було оголошено створення Фонду премії Best Fashion Awards та представлені перші амбасадори Фонду.
Під час Церемонії Best Fashion Awards амбасадори Фонду Зоя Литвин, Катерина Любчик, MONATIK, Ольга Олексенко, Юлія Поліщук та Анастасія Цибуляк виголосили короткі промови та вручили гранти переможцям у двох номінаціях, які були обрані для підтримки у 2021 році.
Володарями грантів стали переможці у номінаціях «Saving Traditions of Artisanal Craft», дизайнерки бренду GUNIA Project та переможець у номінації «The Discovery of the Year», дизайнерка бренду bettter.
«Бути амбасадором Best Fashion Awards і підтримувати українських дизайнерів – це для мене честь і можливість допомогти українським іменам пролунати на весь світ. Номінація «Saving Traditions of Artisanal Craft» – про серце і душу, про характер країни. Надзвичайно важливо в сучасних інноваційних та глобальних реаліях переосмислювати та осучаснювати національний культурний код. До того ж, для мене ця номінація про ту цінність, яку українські дизайнери можуть дати цілому світу», – коментує Зоя Литвин.
«Ми неймовірно раді, що Фонд премії BFA, підтримав нашу місію – збереження традицій та їх осучаснення! Завдяки гранту в номінації «Saving Traditions of Artisanal Craft» ми зможемо придбати велику керамічну піч, яка допоможе нам зміцнити та розширити наше виробництво і створити нові робочі місця», – написали дизайнерки бренду GUNIA Project Наталія Каменська та Марія Гаврилюк у своєму пості в соцмережі.
«Я стала амбасадором Фонду премії Best Fashion Awards, оскільки щиро люблю українську моду і вважаю, що українські дизайнери працюють на світовому рівні. Свого часу я працювала моделлю і журналісткою, щільно спілкувалася з fashion-спільнотою України, добре знаю українську сферу моди та розумію наскільки важко в ній досягти успіху й визнання. Саме тому, на мій погляд, дуже важливо, щоб Фонд премії BFA завжди підтримував номінацію «The Discovery of the Year». Перші кроки в індустрії є найскладнішими для нових талантів. Я мрію, що з часом ми будемо вручати гранти не тільки номінантам Премії «Відкриття року», а й тим молодим дизайнерам, які мають перспективи й талант та, можливо, не були відзначені експертами Премії», – зазначає Катерина Любчик.
«Нещодавно команда bettter отримала грант в номінації «The Discovery of the Year» від Фонду премії Best Fashion Awards. Але ми віримо, що йти пліч-о-пліч набагато веселіше, а результат залежить від сильної спільноти, яка змінює світ щодня. Тому ми хотіли поділитися нашим грантом від Фонду з усіма номінантами з цього списку: árutiunova, Katimō, Kir Khartley, та YADVIGA NETYKSHA. Разом до кращого світу!» – закликає Юлія Пеліпас, дизайнерка бренду bettter.




Коментарі

Популярні публікації